Većinski dio Šećerane ima novog vlasnika: U planu proizvodnja celuloze, zapošljavanje minimalno 80 ljudi i kooperanata

Virovitički gradonačelnik odgovarao je na aktualnom satu 6. sjednice Gradskog vijeća, između ostalog, i na pitanja vezana uz prodaju Tvornice šećera Viro. Kako je riječ o privatnoj tvrtki, I. Kirin je napomenuo kako je upoznat s promjenama nastalima u tom poduzeću, a o novim investicijama obavijestio ga je poduzetnik Marinko Mikulić.

Iako je proizvodnja šećera ugašena u našem gradu, postojeća tvornica neće ostati neiskorištena. Naime, prošlog je tjedna Željko Zadro, predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera, potpisao ugovor s Marinkom Mikulićem o kupoprodaji većeg dijela Tvornice šećera Viro. Novi vlasnik planira proizvodnju celuloze od biljaka i ostataka poljoprivredne proizvodnje, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Novi vlasnik najavio je nove investicije i zapošljavanja.

Gospodi Marinko Mikulić obavijestio nas je da planira zaposliti minimalno 80 ljudi, ali i veliki broj kooperanata na nabavi sirovine za proizvodnju celuloze u sljedećih godinu dana. Također, nastavit će s ulaganjima u opremu i postojeće prostore kao, kao izgradnju dodatnih hala, istaknuo je gradonačelnik Kirin.

Što se tiče manjeg dijela Šećerane koji ostaje u vlasništvu dosadašnjeg vlasnika, a koji se odnosi na skladišta i postrojenje za proizvodnju tekućeg šećera, tu će se i dalje proizvoditi i skladištiti tekući šećer, samo više neće biti prerade. (virovitica.hr, fotografije: M. Rođak i M. Bašić)

20211220 171051

Skip to content