Svečanom sjednicom skupštine NK Podgorje proslavio 50. rođendan: Klub bogate prošlosti kojeg očekuje još bolja budućnost

U punom društvenom domu virovitičkog prigradskog naselja Podgorje, svečanom sjednicom klupske skupštine, u nazočnosti virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, tajnika Županijskog nogometnog saveza Krunoslava Moslavca, predstavnika brojnih klubova, posebice NK Bunjevac – Gavran iz Krivog puta, nekadašnjih i sadašnjih igrača, članova i kluba i simpatizera, u subotu je proslavljen 50. rođendan Nogometnog kluba Podgorje.

Nakon uvodne riječi voditelja Trpimira Markotića, kratki pregled klupske prošlosti iznio je predsjednik kluba Milan Krmpotić.

Sada već davne 1973. godine, točnije 5. studenog, na inicijativu tadašnje omladinske organizacije i nekolicine starijih mještana koju je povezivala ljubav prema nogometu, osnovan je nogometni klub Podgorje. No, nogomet u Podgorju igrao se i puno prije toga. Bila su to okupljanja mladih iz Podgorja, Golog Brda i okolnih sela na prostoru iza starog doma, točnije ovdje gdje je 90-ih izgrađen novi dom i gdje se sada nalazimo. Za službenu boju kluba odabrana je zelena, a prva sportska oprema nabavljena je u Zagrebu. Zadužen za nabavu opreme i registraciju igrača bio je tajnik kluba Mirko Krmpotić, a kupljena je od novca koji se prikupio organiziranjem zabava i prilozima mještana. Na samom početku bilo je mnoštvo problema, za početak nije bilo niti uređenog nogometnog igrališta za odigravanje službenih utakmica, a samim time niti klupskih prostorija. Zanimljiva su bila tada prijevozna sredstva, na utakmice se vozilo pekarskim kombijem. U Cabunu se putovalo vlakom, a u Špišić Bukovicu traktorom– između ostalog naglasio je predsjednik kluba Milan Krmpotić.

Klub se u seniorskoj konkurenciji natjecao u 1. i. 2. Općinskoj ligi, Međuopćinskoj ligi te 1. I 2. Županjskoj ligi. U klubu je bilo aktivno niz mlađih selekcija. Najveće uspjehe klub je postigao u seniorskoj konkurenciji osvajanjem Županijskog kupa 1992. godine te u u konkurenciji pionira 1991. godine kada su u finalu regionalnog natjecanja poraženi u Koprivnici od vršnjaka Slaven Belupa. Posljednjih 36 godina NK Podgorje svake godine održava susrete s NK Bunjevac – Gavran iz Krivog Puta. Naizmjenično se igraju utakmice jedne godine u Podgorju, a iduće u Krivom Putu. Naime dobar dio žitelja Podgorja su doseljenici iz Krivog Puta i okolice.

Nadam se da će se suradnja naša dva bratska kluba nastaviti, jer to je i način da se međusobno posjete rođaci koji ne žive blizu- rekao je predsjednik NK Bunjevac – Gavran Marko Prpić. Izaslanstvo NK Bunjevac – Gavrana uručilo je NK Podgorju poseban poklon, grbove klubova povezane stihom popularnog pjevača Miše Kovača “Samo nas nebo rastavit može”.

Sve nazočne pozdravio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Kao junior NK Virovitice nekoliko sam puta igrao s vršnjacima NK Podgorja. Te su mi utakmice ostale u lijepom sjećanju, kao korektne i borbene. Vjerujem da NK Podgorje uz bogatu prošlost ima i lijepu sportsku budućnost– rekao je Igor Andrović.

Slavljenike je pozdravio i tajnik Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Moslavac.

Nije lako 50. godina održati jedan kub na volonterskom radu i zato svi koji su dio svog života utkali u rad ovog kuba zaslužuju posebnu zahvalu. Nadam se da će klub nastavati sa svojim radom i idućih desetljeća– tom prigodom je rekao Krunoslav Moslavac.

U ime gradonačelnika Ivice Kirine, grada Virovitice i Sportske zajednice grada Virovitice, skupštinu je pozdravio tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Izuzetno sam ponosan što u NK Podgorju, uz seniorsku momčad, djeluje i uzrast U-15. U planu je osnutak još jedne mlađe selekcije. To samo potvrđuje da klub ima svoju budućnost– iznio je Tihomir Majstorović.

Za izniman doprinos radu kluba Dragutin Cah (posthumno), Mirko Krmpotić (posthumno), Ivan Tomeković (posthumno), Drago Udvardi (posthumno), Marijan Prpić (posthumno), Mirko Prpić i Slavko Bajt, dobili su Zlatne plakate, a još je još preko 50 pojedinaca i institucija nagrađeno klupskim zahvalnicama za 50. Obljetnicu postojanja. Dodajmo kako se na kraju, u ime nagrađenih, zahvalio trener momčadi koja je 1992. godine osvojila Županijski nogometni kup, Milenko Stanić.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

(www.icv.hr, mš)

Skip to content