Radionica u sklopu izrade Strategije razvoja Urbanog područja Virovitica: Naglasak na razvoju gospodarstva i društvenim uslugama

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U svrhu izrade Strategije razvoja Urbanog područja Virovitica, Grad Virovitica je jučer (četvrtak) u suradnji s tvrtkom Apsolon održao drugu radionicu na kojoj su definirani prijedlozi za uspostavu strateškog okvira, odnosno prioriteti i posebni ciljevi.

Podsjetimo, druga radionica je nastavak prve, koja je održana u ožujku i na kojoj su predstavljeni ključni nalazi analize stanja.

Cilj jučerašnje radionice bio je definiranje strateških projekata koji bi trebali biti navedeni u Strategiji razvoja urbanog područja Virovitica 2021. – 2027. te financirani kroz ITU mehanizam.

Ova Strategija nije samo dokument koji će služiti za povlačenje sredstava kroz ITU mehanizam, već će služiti kao podloga i za druge izvore financiranja za urbano područje, istaknuo je Juraj Randelj, član tima za izradu Strategije iz tvrtke Apsolon iz Zagreba.

Govoreći o prioritetima i ciljevima za Urbano područje Virovitica, nazočni na radionici naglasak su stavili na gospodarstvo i društvene usluge.

Naglasak je stavljen na gospodarstvo i projekte usmjerene na razvoj gospodarskog sektora, za što je nužna dobra infrastrukturna opremljenost. Također, naglasak je stavljen i na društvene usluge dostupne, kao što je kultura, zdravstvo, socijalne usluge, što direktno utječe na kvalitetu života građana, dodao je J. Randelj. (virovitica.hr)

Skip to content