Poduzetničke zone u gradu Virovitici

zona1

Na području grada Virovitice, od planiranih osam poduzetničkih zona, njih četiri su izgrađene dok je jedna poduzetnička zona djelomično izgrađena (Poduzetnička zona Sjever). Najstarija i prva zona je Poduzetnička zona I koja se nalazi sjeverno od Vinkovačke ulice i u kojoj je smješteno 15 tvrtki i u potpunosti su prodane sve parcele, a zaposleno je oko 500 osoba.
Neposredno uz Poduzetničku zonu I, istočno od Vinkovačke ulice, Grad Virovitica osnovao je poduzetničku zonu II, čija je površina 6,7 ha u kojoj je smješteno 16 tvrtki i u potpunosti su prodane sve parcele, a zaposleno je 194 osobe.
Poduzetnička zona III smještena je južno od Vukovarske ulice, preko puta tvrtke FLORA d.o.o. Virovitica i trgovačkog centra „PLODINE”. Površina zone je preko 33 ha i u kojoj je smješteno 17 tvrtki. U Poduzetničkoj zoni III zaposleno je 446 osoba. Slobodno je 10 ha zemljišta.
Poduzetnička zona Antunovac nalazi se u južnom dijelu grada, površine 5,3 ha u kojoj je smješteno 7 tvrtki. Trenutno je zaposleno u Poduzetničkoj zoni Antunovac 129 osoba.
Poduzetnička zona Sjever nalazi se uz Virovitičku tvornicu šećera „VIRO” njezina površina je 22 ha od čega je slobodno 10 ha uz samu magistralnu cestu i 7 ha uz prugu.
Površina Poduzetničke zone Zapad I i Zapad II je 67 ha i sve parcele su slobodne.
Grad Virovitica planira osnovati mega zonu čija bi površina bila 345 ha.
Najveći poticaj i olakšica ulaganja u Poduzetničke zone grada Virovitice jesu što je zemljište moguće kupiti po 1kn/m2 za proizvodne djelatnosti, komunalni doprinos i komunalna naknada su jedne od najnižih u Republici Hrvatskoj, te pratimo i pomažemo u dobivanju dozvola koje su potrebne za izgradnju gospodarskih projekata na području Grada Virovitice.

 

 

Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta u poduzetničkim zonama uz korištenje olakšica i poticaja

Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta u poduzetničkim zonama

Poduzetničke zone

Entrepreneurial zones

Entrepreneurial zone “Sjever”

Entrepreneurial zone “Zapad 1″ and “Zapad 2″

Entrepreneurial zone III

Entrepreneurial zone West – mega zone

Poduzetnici u poduzetničkim zonama grada Virovitice