Župan Tomislav Tolušić o HRT-u: Mi im plaćamo 20 milijuna kuna pretplate, a oni nam ukidaju dopisništvo!

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

lkvhv0feOdržan je sastanak hrvatskih župana s ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom na temu ukidanja 11 dopisništva diljem Hrvatske. Župan Tomislav Tolušić tvrdi da sastanak nije imao smisla jer su župani, koji su inzistirali na zadržavanju dopisništva u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji, Gospiću i Krapini, dovedeni pred gotov čin.
– Od samog početka sastanka bilo je evidentno da je sastanak održan samo da se zadovolji forma. HRT je, na čelu s Goranom Radmanom, odlučio da će bez obzira na ishod i zaključke današnjeg sastanka ukinuti dopisništva u ovim gradovima. Očigledno je da je cijeli proces politički izrežiran te da će ta područja ostaviti u medijskoj blokadi. Smatram da žitelji Virovitičko-podravske županije, za enorman iznos od 20 milijuna kuna koji plaćaju HRT-u kroz pretplatu, imaju pravo na dostupnost informacija kao i svaki drugi građanin ove zemlje – istaknuo je Tolušić.
Župan Tolušić osvrnuo se još jednom i na “Kroniku Virovitičko-podravske županije”, informativne novine koje je izdala Županija s ciljem informiranja javnosti o radu Županijske skupštine i uprave:
– Ovo je još jedan dokaz da pokretanje informativnih novina „Kronika Virovitičko-podravske županije“ ima smisla iz razloga što će to izgleda biti jedini izvor informacija odnosno medij koji je dostupan baš svim žiteljima Virovitičko-podravske županije – dodao je župan Tolušić. (www.vpz.hr)

Skip to content