Župan Igor Andrović: Bolja prometna povezanost je ključna za našu županiju, iduća sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održat će se u Virovitici u sklopu Viroexpa

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, govorio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
Ističem zadovoljstvo viđenom prezentacijom, posebno vezano za cestovnu infrastrukturu jer će doprinijeti i razvoju gospodarstva i cijelog društva Virovitičko-podravske županije. Bolja prometna povezanost je ključna za našu županiju, posebno bolja povezanost sa Zagrebom, dionicom Sveta Helena – Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje, gdje se, vidjeli smo, trenutno provodi analiza izvedivosti.

Naglasio je i zadovoljstvo s nastavkom projekta izgradnje Podravske brze ceste, dionice od Suhopolja do Slatine, skorašnje otvorenje Sjeverne obilaznice Virovitice, te obnovu željezničke pruge od Čakovca do Virovitice.
Povećanje brzine prometovanja vlakova na toj dionici, s 40 ili 50 km/h na 100 km/h, puno će značiti za bolju povezanost Virovitice i Virovitičko-podravske županije, kako sa Zagrebom, tako i sa sjeverom Hrvatske. Sve to olakšat će poslovanje gospodarstvenicima i u konačnici otvoriti nova radna mjesta. Zahvaljujem na ovom projektu, a volio bih da u budućnosti bude i modernizacija željezničke dionice prema Osijeku.

Župan Andrović, govorio je i o provedbi Master plana istočne Hrvatske čiji nositelj projekta Virovitičko-podravska županija.
Objavljena je javna nabava za navedeni Maser plan i kada se on dovrši, to će puno značiti za bolju prometnu povezanost u budućnosti za svih pet slavonskih županija. Drago mi je i čuti da će Županijske uprave za ceste dobiti 100 milijuna kuna više, jer znamo da će velik dio tih sredstava doći na području pet slavonskih županija.

Pozdravio je i novi prijedlog Zakon o financiranju kojim se regulira financiranje jedinica lokalne i regionalne samouprave, po kojem će Virovitičko-podravska županija, u odnosu na prijašnje godine dobiti značajnije više sredstava. Inače, dogovoreno je da će se sljedeća, 4. sjednica savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na temu poljoprivrede i gospodarstva, održati u Virovitici, krajem veljače, u sklopu održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. koji će se održavati od 23. do 25. veljače u Virovitici. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content