ŽRK 1234 Virovitica jedan od šest klubova u RH koji provodi projekt Europske rukometne federacije i dovodi sport u vrtić

ŽRK 1234 Virovitica jedan je od šest klubova u Hrvatskoj koji su zadovoljili kriterije Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Europske rukometne federacije (EHF) kao mogući provoditelj projekta unutar „Master plana“ EHF-a.

U toj hvalevrijednoj inicijativi, kojoj je cilj potaknuti djecu vrtićke dobi na bavljenje sportom, ŽRK 1234 Virovitica pokazao je veliku želju i volju provesti svoje aktivnosti i omogućiti djeci u Virovitici da već od najranije dobi upoznaju sport i vode zdraviji život. Punu podršku ovom projektu i aktivnostima koje će se provoditi, dali su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradski pročelnik Alen Bjelica, kao i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Suočeni smo s time da djeca danas preferiraju provođenje slobodnog vremena pred ekranima, a ne u interakciji s vršnjacima, a kamo li u fizičkim aktivnostima. Smatramo da je krajnje vrijeme da se nešto promijeni i napravi ovaj potez. Želimo animirati djecu i pokazati im da sport nije bauk već zabava. Ovdje nije riječ samo o rukometu, već o upoznavanju svih sportova općenito kako bi se djeca imala priliku u nekom trenutku opredijeliti za ono što im najbolje odgovara, ističu u ŽRK 1234 Virovitica.

Zahvaljujući suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak, ove klub će ove aktivnosti provoditi s djecom u dobi od 4 godine do 7 godina (ili do polaska u školu).

Za početak će to biti jedan vrtić, ali želja nam je da projekt proširimo na sve vrtiće u ovom djelu županije. Ovisno o potpori koju dobijemo, projekt će rasti i razvijati se jer želimo obuhvatiti što veći broj djece. Od siječnja 2023. godine kreće projekt „Rukomet u vrtićima“, a već u rujnu kreće i projekt koji će obuhvatiti djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole, o čemu smo pričali s ravnateljem OŠ IBM Virovitica Ivicom Tomljanovićem koji je pokazao veliki interes za sudjelovanjem, dodaju u ŽRK 1234 Virovitica. (virovitica.hr; ŽRK 1234 Virovitica)

 

Skip to content