Znate li da na Visokoj školi u Virovitici postoji Laboratorij za elektrotehničku grupu predmeta, a ove godine je upisana i prva studentica iz BiH

Prošle godine je na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici upisano prva generacija studenata preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika. Nakon prvotnih 30, ove godine još je 28 studenata upisalo navedeni smjer, iako se dekan Visoke škole u Virovitici, Oliver Jukić, nada kako će u jesenskom roku, biti upisana i preostala dva slobodna mjesta. Zanimljivo, ove godine je upisana i jedna studentica iz BiH, iz Kreševa.

Da, ciljano smo ove godine išli s mini promocijom našeg fakulteta u BiH, i tako smo dobili prvog studenta iz BiH u povijesti fakulteta – kazao je dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić.

No, za studente studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika, nabavljena je i nova oprema.

Laboratorij za elektrotehničku grupu predmeta, kapaciteta 16 radnih mjesta, modularan je pa se može prenamijeniti za neke druge predmete, recimo za digitalnu elektroniku. Opremljen je ove godine u suradnji s osječkim Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, dio kroz donaciju, dio kroz jedan zajednički projekt. Očekuje nas još nabava nekih mjernih komponenti, kao i žica kablova i od ove akademske godine ovaj će laboratorij biti u funkciji – naglasio je Oliver Jukić.

Tim povodom, dekan Visoke škole je s mogućnostima laboratorija upoznao i saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivicu Kirina i njegovog zamjenika Damira Marenića, kao i dekana Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku Jurislava Babića.

Dobivanjem preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike, smjer telekomunikacija i informatika, pokazala se orijentacija Visoke škole Virovitica prema STEM području i IT industriji, a sve to uz punu podršku Virovitičko-podravske županije, ali i svih gradova i općina koji participiraju svojim udjelima kroz financiranje VSMTI-a kroz „virovitički model“, a ovaj laboratorij će im umnogome olakšati stvaranja kvalitetne obrazovne platforme za buduće životne izazove – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content