Zlatna plaketa Grada Virovitice – potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i zamjenica gradonačelnika Traunreuta Gerti Winkels

tolusic

TOMISLAV TOLUŠIĆ  potpredsjednik u Vladi RH i ministar poljoprivrede – Zlatna plaketa Grada Virovitice za doprinos u razvoju gospodarstva, znanosti, obrazovanja i kulture na području grada Virovitice.

Tomislav Tolušić je 2008. godine izabran za najmlađeg župana u Republici Hrvatskoj. 2016. godine imenovan je ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, zatim iste godine ministrom poljoprivrede, a 2018. godine i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske.
Postavši župan, među prvima je u Republici Hrvatskoj uočio sve mogućnosti koje pružaju fondovi Europske unije. Sa stavom da je bitno sutra, da treba graditi i raditi, u Gradu Virovitici je našao partnera i istomišljenika, te su se, unatoč ekonomskoj krizi, u gradu Virovitici izrađivali i provodili projekti, ulagalo se i gradilo, stvarali su se temelji za veći i uspješniji razvoj gospodarstva.
Uz Tomislavov doprinos, na području Grada Virovitice ostvareni su ili će se ostvariti mnogobrojni projekti i investicije, među kojima su Nova zgrada Opće bolnice, Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok“; Visoka škola za menadžment i informatiku; Restoran „Škola“, Studentski dom Virovitica, Poduzetnički inkubator, Panonski drvni centar kompetencija, Opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, obnova Gradskog parka i Dvorca Pejačević, uređenje Malog parka, Izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodjelne športske dvorane, Tehnološko-inovacijski centar Virovitica, hala za Viroexpo, Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu. Projekti su to vrijedni milijune eura koji su osmišljeni, izrađeni, prihvaćeni i realizirani uz nesebičnu pomoć i potporu našeg Tomislava Tolušića.

2D8A2626

Gerti Winkels, zamjenica gradonačelnika Grada Traunreuta, referent za prijateljske gradove – Zlatna plaketa Grada Virovitice za doprinos u razvoju suradnje između gradova Traunreuta i Virovitice

Suradnja partnerskih gradova Traunreuta i Virovitice temelji se na potpisanoj Povelji o prijateljstvu iz davne 1998. godine, a koja je najviši izraz prijateljstva i trajne međusobne suradnje u gospodarskom, turističkom, kulturno-umjetničkom i sportskom životu gradova.
Kroz svoj dugogodišnji rad u gradu Traunreutu, zamjenica gradonačelnika Gerti je obavljala poslove koji se odnose na njegovanje međusobne suradnje naših gradova. Poticanje suradnje učenika i mladeži od njezinog su posebnog interesa, a naročita pažnja posvećena je susretima i razmjeni djece, učenika obaju gradova kroz školska, sportska, kulturna i druga područja.
Istaknula se i u humanitarnom radu i pomoći koju pruža i donosi gradu Virovitici. Već tradicionalno, svake godine prilikom održavanja sajma Viroexpo skuplja humanitarnu pomoć za rad Pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa Virovitica te istovremeno donosi duh Bavarske u naš grad. (virovitica.hr; foto: A. Jurkin i K. Toplak)

Skip to content