“Živim život bez nasilja” u dvorani Osnovne škole IBM u Virovitici održana završna manifestacija

Jučer, 24. studenoga u 17.00 sati u dvorani OŠ „I. B. Mažuranić” u Virovitici održana je završna manifestacija pod nazivom „Živim život bez nasilja”. Dobro osmišljen program uz profesionalno vođenje stručne ekipe, cijeli tijek manifestacije dovodio je do savršenstva. Već na samom početku voditelji programa…1 1290685625Jučer, 24. studenoga u 17.00 sati u dvorani OŠ „I. B. Mažuranić” u Virovitici održana je završna manifestacija pod nazivom „Živim život bez nasilja”. Dobro osmišljen program uz profesionalno vođenje stručne ekipe, cijeli tijek manifestacije dovodio je do savršenstva. Već na samom početku voditelji programa gosp. Trpimir Markotić i gđa. Anita Relić uputili su pozdrave i izrazili dobrodošlicu brojnim posjetiteljima u publici, među kojima je bilo najviše djece, a isto tako pozdravi i dobrodošlica je upućena i županu virovitičko – podravskom gosp. Tomislavu Tolušić, gradonačelnicima i načelnicima općina, te ostalim gostima.

2 1290685625Akcija je započela prije nepuna tri tjedna na nacionalnom nivou, a cilj joj je bio senzibiliziranje javnost na problem nasilja te poticanje na prijavljivanje svakog počinjenog nasilja od bilo koje strane. Kao uvod u večernji program, svoju točku na glasoviru izveo je Teo, učenik 8. razreda matične škole, a promotor akcije i glumac Virovitičkog kazališta Mijo Pavelko, poznatiji kao „Mikeš”, nazočnima je uputio već poznatu poruku kako treba živjeti život bez nasilja. Nešto o statističkim pokazateljima, o nasilnom ponašanju u obitelji na području PU virovitičko – podravske, govorila je voditeljica Anita Relić, da bi zatim riječ dobio domaćin programa zamjenik načelnika PU virovitičko – podravske gosp. Andrej Hegediš, koji je pozdravom obratio svim posjetiteljima manifestacije te rekao nekoliko riječi o tijeku provođenja same akcije, što sama akcija predstavlja i koji joj je cilj, da bi se na kraju zahvalio svima koji su doprinijeli njezinom uspješnom završetku.

3 1290685625Nastavak programa, uslijedio je pjesmom „Neka cijeli ovaj svijet”, koju je izveo zbor matične osnovne škole, uz sjajnu solo izvedbu solistice Klare, učenice osmog razreda. U ime Udruge „S.O.S. telefon – poziv u pomoć”, nazočnima se sa nekoliko prigodnih riječi, obratila predsjednica gđa. Desa Kolesarić, a ispred grada Virovitice, zamjenica gradonačelnika gđa. Željka Grahovac. Također, župan Virovitičko – podravski gosp. Tomislav Tolušić, sa nekoliko riječi pozdravio je sve posjetitelje i ispred Županije, dao punu podršku svim aktivnostima, vezanih za sprječavanje i suzbijanje nasilja u društvu.

4 1290685625Obzirom da je za vrijeme trajanja akcije za učenike viših razreda osnovnih škola, sa područja Županije, bio raspisan natječaj za najbolje likovne i literarne radove, uslijedilo je proglašenje najboljih i dodjela nagrada.

Za najbolje literarne radove, nagrade su dobili:

1. mjesto, Ines Šabanagić, učenica 7.c razreda iz OŠ „Suhopolje”,
2. mjesto,Anita Ament, učenica 8.a, razreda iz OŠ „I.G. Kovačić iz Zdenaca,
3. mjesto, Josipa Jukić, učenica 7.c, razreda iz OŠ „Eugen Kumičić iz Slatine

Za najbolje likovne, radove nagrade su dobili:

1. mjesto, Valerija Kovač, učenica 7.e razreda iz OŠ „I.B. Mažuranić, iz Virovitice
2. mjesto, Lucija Rako, učenica 7., razreda iz OŠ „I.B. Mažuranić iz Virovitice,
3. mjesto, Mirela Deskar, učenica 6.b, razreda iz OŠ „I.B. Mažuranić” iz Virovitice

5 1290685625Posebnu pohvalu za svoj likovni rad, dobio je Branimir Serenčeš, učenik 6. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Virovitice. Svi nagrađeni radovi bit će početkom mjeseca prosinca ove godine izloženi na velikoj izložbi u Muzeju policije u Zagrebu. U nastavku programa uslijedilo je veliko iznenađenje, jer je od strane voditelja najavljena nogometna utakmica u kojoj su snage odmjerile predstavnice ŽNK iz Čađavice i muškog sastava, koji su sačinjavali načelnici općina i kontakt policajci, krajnji rezultat toga ogleda je bio 1:1, iako, je ženski sastav cijelo vrijeme dominirao na terenu. Program je nastavljen podjelom zahvalnica Županiji, gradovima, općinama te zaslužnim udrugama koji su dali svoj doprinos u promicanju ove akcije, a također Zahvalnica je uručena i promotoru ove akcije Miji Pavelku – Mikešu, kao zaslužnom pojedincu.
Rock sastav „Fair play band” – svojim koncertom, obilježio je kraj ove manifestacije.

6 1290685625Važno je napomenuti, kako su veliku ulogu i doprinos u promicanju ove akcije, dale lokalne Radio postaje: Radio Virovitica, Urbani radio, Pitomi radio, Radio Slatina i Radio Orahovica.

(http://viroviticko-podravska.policija.hr)
(fotografije: www.virovitica.hr/)

7 1290685733

Skip to content