Željko Dolenčić ponovno izabran za predsjednika Udruge umirovljenika MO Golo Brdo

U društvenom domu virovitičkog prigradskog naselja Golo Brdo, u subotu je održana izvještajno-izborna skupština Udruge umirovljenika Mjesnog odbora Golo Brdo. Nakon utvrđivanja kvoruma i usvajanja dnevnog reda, podnesena su izvješća za prošlu godinu.

– Udruga umirovljenika MO Golo Brdo redovito je organizirala okupljanje svojih članova, ali su članovi udruge odradili i niz radnih akcija na uređenju društvenog doma i njegovog okoliša. Udruga je redovito obilazila bolesne i teško pokretne članove, organizirano je nekoliko izleta, a članovi su se redovito uključivali u sve aktivnosti Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko–podravske županije- istaknuo je Željko Dolenčić, predsjednik Udruge.

Financijsko izvješće podnijela je Roza Konrad istaknuvši pritom kako se Udruga umirovljenika MO Golo Brdo financirala donacijama grada Virovitice, komunalnih tvrtki i prikupljenim članarinama i donacijama članova udruge. Izvješće Nadzornog odbora podnio je Dragutin Baivić te su sva izvješća usvojena jednoglasno.

Zbog isteka mandata razriješene su vodeće osobe i tijela Udruge. Za predsjednika u novom mandatu izabran je Željko Dolenčić, za dopredsjednika Damir Barčanac, tajnika Josip Lovenc, a za blagajnicu Roza Konrad. Uz njih u Upravni odbor izabrani su Željko Stjepan Sabo, Ivanka Keveši i Ivo Kovač. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Dragutin Baivić, Slavko Baivić i Zlatko Lovreković, dok je za likvidatora izabran Josip Lovrenc.

Nakon toga izneseni su i usvojeni plan rada i financijski plan za 2023. godinu. Na kraju skupštine rad sve su pozdravili su brojni gosti predstavnici brojnih umirovljeničkih udruga s područja Virovitičko-podravske županije, predstavnici Konjičkog kluba “Virovitica”, Udruge mladeži Mjesnog odbora Golo Brdo te zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

– Pozdravljam vas sve u ime gradonačelnika Ivice Kirina, kao i u svoje osobno ime. Lijepo je što se okupili u ovako velikom broju. Koliko sam zamijetila, na skupštinu su došli gotovo svi članovi Udruge, a to dovoljno govori o aktivnosti i njezinom značenju. Gradska uprava uvijek će vam dati podršku u vašem radu – naglasila je Vlasta Honjek-Golinac.

Nakon skupštine položena je buketa i zapaljeni su lampioni ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koje se nalazi uz društveni dom.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Skip to content