Zeleni kamp u Barcsu

14 rujna 2010. god. je održan Zeleni kamp za djecu u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Na radionici je sudjelovalo 20 djece (10 iz Grada Barcsa i 10 iz Grada Virovitice).1 128454279714 rujna 2010. god. je održan Zeleni kamp za djecu u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Na radionici je sudjelovalo 20 djece (10 iz Grada Barcsa i 10 iz Grada Virovitice). Djeca iz Virovitice pohađaju OŠ Vladimira Nazora a djeca iz Barcsa OŠ Deák Ferenc.

2 1284542797U prvom dijelu radionice djeci je prezentiran film o Dunav-Drava Nacionalnom parku, osnovanom duž Drave i Dunava koje pokriva područje od 50 000 ha. Zatim im je pokazana izložba sa autentičnim prepariranim životinjama koja imaju svoja staništa na Dravi u kojem je bilo moguće vidjeti gnijezdo vrlo poznatog orla štekavca, koji je zaštićena vrsta u Mađarskoj. Ovdje se mogu vidjeti i crne rode, također zaštićena vrsta. Tijekom posljednjih godina područje oko Drave i Dunava postaje sve popularnije turistima koji imaju želju upoznati se sa prirodnim bogatstvima ovog područja.
Nakon razgledavanja izložbe djeca su se vozila u zapregi i gledala životinje.

3 1284542797U drugom dijelu kampa djeca su se vozila po rijeci Dravi od Barcsa do Dravatamás u brodu i pokazan im je otočić na kojemu je raste rijetka vrsta preslice također zaštićena u Mađarskoj. Od drveća posebno treba istaknuti crnu topolu.
Iz Grada Virovitice sudionike kampa je vodila Marijana Jengić, nastavnica biologije.
Mladi su dobili certifikate za uspješno sudjelovanje na kampu.
Atmosfera kampa je bila iznimno pozitivna, sudionici kampa su se uspjeli zbližiti, a razmjena znanja i iskustva je neprocjenjiva.

Skip to content