Zbor građana u Taborištu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u Taborištu gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sazvao sastanak građana Mjesnog odbora Taborište. Na sastanku su građani kao i svake godine virovitičkog gradonačelnika…Jučer je u Taborištu gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sazvao sastanak građana Mjesnog odbora Taborište. Na sastanku su građani kao i svake godine virovitičkog gradonačelnika, sve pročelnike Grada Virovitice i direktore komunalnih poduzeća mogli upitati za sve probleme na području tog mjesnog odbora.

Gradonačelnik je izvijestio građane o namjerama Hrvatskih željeznica da ukinu pružni prijelaz u Podravskoj ulici koji bi zasigurno znatno otežao život u ovom sve manje prigradskom naselju, a sve više gradskoj četvrti. Međutim pravovremenom intervencijom to je ipak spriječeno i umjesto ukidanja pružnog prijelaza raditi će se svjetlosna signalizacija na postojećem.

Najviše pitanja bilo je za privremenog pročelnika za komunalne poslove i graditeljstvo Marija Klementa, a građane je zanimalo pitanje nogostupa i kanala u ulicama Miroslava Krleže i Slavonskoj ulici, na što je odgovoreno da je ta ulica nekada bila poljski put i samim tim je ostala preuska, tako da će jako teško biti izgraditi nogostup, ali u konačnici će se on ipak izgraditi u produžetku ceste i odijeliti linijom kako bi se ipak zaštitilo djecu i prolaznike. Kvalitetnom prometnom signalizacijom i korištenjem radarskih sustava će se riješiti i problem prebrze vožnje u navedenim ulicama osobito u dane vikenda u noćnim satima.

Što se kanala tiče predviđa se zacijevljenje gotovo cijele ulice budući da je kanal te dubine i širine koji bi zadovoljio sve potrebe nemoguće u tako uskoj ulici iskopati.
Bilo je i pitanja vezanih uz privremeni punjenje rupa u zimskom periodu na što je objašnjeno da se radi o grambitu, materijalu kojim se u zimskom periodu zapunjavaju rupe kako bi se izbjegle nesreće, no da to nije asfalt, već da se taj materijal koristi samo do otvaranja asfaltne baze. Kako je asfaltna baza sada otvorena rupe na cesti sanirati će se izrezivanjem dijelova asfalta, stavljanjem nove drenaže i ponovnim asfaltiranjem.
Gradonačelnik je i najavio i izgradnju novog travnatog nogometnog igrališta sa popratnom prostorijom, dok bi se u međuvremenu igralište privremeno uredilo na prostoru kod bivšeg skladišta Zagrebačke pivovare.

Skip to content