Zbor građana u Sv. Đurađu: Izgrađen novi vrtić, novo ruho dobio i Mjesni dom; u planu spojna cesta Šareni mostovi – Mlinska ulica

Nakon Čemernice, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima održao je sastanak s mještanima Mjesnog odbora Sveti Đurađ. Okupljeni u Mjesnom domu informirani su o aktivnostima koje su u planu u ovom dijelu grada te su iznijeli i svoja očekivanja.
Nazočne je na samom početku pozdravio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ivan Ćavarušić, koji je nabrojao aktivnosti koje su odrađene i organizirane u naselju. Najveća i najznačajnija od njih je svakako izgradnja dječjeg vrtića koji je svoja otvorio vrata 2020. godine i koji pohađa preko 30 mališana. Novo ruho dobio je i Mjesni dom, a u sklopu rekonstrukcije gradskih i prigradskih ulica novi asfalt dobila je Ulica sv. Križa te je asfaltiran i III. odvojak Mlinske ulice. Također, sanirano je klizište u Mlinskoj ulici, izvedena je rekonstrukcija dječjeg igrališta, postavljeno navodnjavanje na nogometnom igralištu…
Gradonačelnik Ivica Kirin najavio je neke od investicija za naredni period, a to su, među ostalim, spojna cesta Šareni mostovi – Mlinska ulica čiju izgradnju će, uz Grad Viroviticu, sufinancirati Hrvatske šume. U planu je, među ostalim, i proširenje dječjeg igrališta, kao i nasipavanje poljskog puta.

Pohvaljen je i rad udruga umirovljenika i branitelja te Nogometnog kluba koji su osnova društvenog života u naselju.

Nakon Sv. Đurđa, sljedeći i ujedno posljednji ovogodišnji zbor građana održat će se u petak, 8. travnja u 19:00 sati u Centru kulture Virovitica i to za gradske mjesne odbore: MO Stjepana Radića, Matije Gupca, J.J. Strossmayera te Zbora narodne garde. (virovitica.hr; fotografije: Mario Šolc)

Skip to content