Zbor građana u Rezovcu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u Rezovcu gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sazvao sastanak građana Mjesnog odbora Rezovac.
Sastanak je otvorio predsjednik Mjesnog odbora Rezovac Dubravko Lanšćak koji je podsjetio nazočne sa svim aktivnostima, ali i projektima koji su ostvareni u Rezovcu u protekloj godiniJučer je u Rezovcu gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sazvao sastanak građana Mjesnog odbora Rezovac.
Sastanak je otvorio predsjednik Mjesnog odbora Rezovac Dubravko Lanšćak koji je podsjetio nazočne sa svim aktivnostima, ali i projektima koji su ostvareni u Rezovcu u protekloj godini, ali i postavio nekoliko pitanja gradonačelniku Kirinu, direktorima komunalnih poduzeća i pročelnicima Grada Virovitice na koje je dobio konkretne odgovore, te zatražio realizaciju 11 projekata za koje smatra da su ovom naselju prijeko potrebni od izgradnje kanalizacije i spojne ceste s Milanovcem u ulici Sjevernjak, izgradnje plinovoda, kanalizacije i postavljanja kućice kod autobusnog stajališta u Rezovačkim vinogradima, izgradnje kanalizacije u prvom odvojku, osvjetljenja i navodnjavanja nogometnog igrališta, pa do uređenja mjesnog doma.
Na većinu pitanja odgovorio je gradonačelnik Kirin pozitivno se očitovavši o navedenim problemima ističući da je on sa njima već upoznat, te da je u tijeku njihovo rješavanje.

Privremeni pročelnik za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement obećao je da će se kroz tjedan dana krenuti u realizaciju postavljanja kućice kod autobusnog stajališta u Rezovačkim vinogradima. Direktor Gradske komunalne tvrtke Virkom Zdravko Per istakao je da razlog što su ove godine investicije usporene leži i u činjenici da što se veliki broj mještana Rezovca još nije priključio na kanalizaciju koja je već odavno postavljena.
Na kraju su mještani postavili više pitanja uglavnom komunalne naravi od kojih svakako treba istaknuti pitanje vezano uz potrebu mijenjanja radnog vremena osoba pogrebnika kako bi troškovi sahrana bili jeftiniji, te mogućnosti da se troškovi sahrane plaćaju na rate. Na spomenuta pitanja direktor tvrtke Flora Željko Iharoš rekao je da će već sutradan sazvati kolegij u Flori i vidjeti što se može učiniti kako bi se ovaj problem riješio.

Skip to content