Zbor građana Jasenaš: Prošle godine uređen je Spomen trg, popravljeno nekoliko šumskih puteva, postavljena nadstrešnica na groblju

Ovog tjedna nastavljeni su sastanci gradonačelnika s mještanima, odnosno zborovi građana. Zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac te pročelnici i direktori gradskih tvrtki, održali su u ponedjeljak, 25. ožujka sastanak s mještanima prigradskog naselja Jasenaš.

Zbor građana otvorio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Vladimir Glumbić koji je pozdravio sve okupljene te ujedno podsjetio nazočne na aktivnosti koje su u prethodnom razdoblju odrađene u Jasenašu. Naime, od pretprošle godine mještani na raspolaganju imaju novouređeni Mjesni dom, dok od prošle godine prostor ispred novouređenog Mjesnog doma krasi i lijepo uređen Spomen trg na kojem se nalaze spomen ploča, križ, jarboli za zastavu i česma.

Osim što će Spomen trg biti mjesto godišnjeg okupljanja povodom obljetnica oslobađanja Jasenaša, on će služiti i za druge braniteljske svečanosti te svečanosti Mjesnog odbora Jasenaš.

Nadalje, na području ovog Mjesnog odbora redovito su odrađivane aktivnosti vezane uz održavanje nerazvrstanih cesta, a u suradnji s Hrvatskim šumama uređeno je nekoliko šumskih puteva. Osim toga, postavljena je nadstrešnica na jednom groblju te je u 2019. godini u planu postava nadstrešnice na drugom groblju.

Važno je napomenuti i da Grad Virovitica financira prijevoz osoba starije životne dobi s područja s Jasenaša s obzirom na to da na tom području ne postoji redovna linija javnog prijevoza. Time se omogućuje odlazak u Grad do liječnika, ljekarne i trgovine.

Mještani su ovom prilikom iznijeli i probleme na području ovog Mjesnog odbora, a najviše pitanja odnosilo se na uređenje groblja te modernizaciju infrastrukture. (virovitica.hr; fotografije: M. Bašić)

Skip to content