Zbor građana gradskih mjesnih odbora: U fokusu nastavak obnove gradskih ulica i novi drvoredi

U Centru kulture u Virovitici u ponedjeljak je održan zbor građana mjesnih odbora Matije Gupca, Stjepana Radića, Josipa Jurja Strossmayera i Zbora narodne garde, ujedno i posljednji ovogodišnji.

Građani su i ovom prilikom mogli iznijeti nedostatke i potrebe na području svojih mjesnih odbora, a većinom se to odnosilo na probleme s korijenjem starog drveća koje ulazi u kanalizaciju.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je kako je sa suradnicima prije dvije godine obišao sve gradske ulice te se sukladno tome rade planovi. Uz rekonstrukciju javne rasvjete i sadnju novih drvoreda, Grad nastavlja s modernizacijom cesta te su ove godine u planu ulica Junija Palmotića, Antuna Gustava Matoša, Jana Vlašimskog, Jože Jurišića i Ivana Zajca II. odvojak, a u Masarykovoj su trenutno u tijeku radovi na potezu od Ulice Pavla Radića do Ulice Nikole Tesle. Također, rekonstruirat će se nogostupi u Pejačevićevoj, Kapistranovoj i Ulici Andrije Kašića Miošića te izgraditi spoj ulica kralja Petra Krešimira IV i Matije Gupca. U ovoj godini u planu je i rekonstrukcija raskrižja u Ulici Tomaša Masaryka s Ulicom Pavla Radića, kao i raskrižja ulica Ivana Gundulića i Tome Bakača. Uredit će se i dječja igrališta na Trgu dr. Ante Starčevića i u Ulici Ivana Mažuranića, a nekadašnje omiljeno okupljalište mladih – Vanadis, očekuje energetska obnova.

Uz građane, o potrebama na području svojih mjesnih odbora govorili su i njihovi predsjednici: Ivan Kučan, Ivan Đurđević, Josip Škrablin i Hrvoje Belobrk. (virovitica.hr)

Skip to content