Zbor građana gradskih mjesnih odbora: Među prioritetima nastavak uređenja ulica u širem centru grada

U Centru kulture u Virovitici održan je zbor građana mjesnih odbora Matije Gupca, Stjepana Radića, Josipa Jurja Strossmayera i Zbora narodne garde, ujedno i posljednji ovogodišnji.
U gradskim mjesnim odborima odrađen je velik broj projekata, a neki od najznačajnijih su: izgradnja spojne ceste Gajeva – Vinkovačka, sanacija Gradskog odlagališta otpada – etapa I i II, kompletna komunalna infrastruktura u Poduzetničkoj zoni Antunovac, obnova ulica među kojima su Gundulićeva, Preradovićeva, Boškovićeva, Cesarčeva, Franjevačka, zatim rekonstrukcija nogostupa u Zajčevoj ulici te novi nogostup u Ulici Sajmište… Od velikih projekata u središtu grada istaknuta je i obnova Franjevačkog parka ispred Crkve sv. Roka, gdje su radovi trenutno još u tijeku.

Glavna tema je bila nastavak uređenja ulica u širem centru grada s kojim se nastavlja i u narednom periodu, a neke od njih su Palmotićeva, Kvaternikova, Marije Jurić – Zagorke, II. odvojak u Ulici Ivana Zajca… Također, u planu je rekonstrukcija Masarykove ulice od Ulice Pavla Radića do Nikole Tesle, spoj Ulice kralja Petra Krešimira IV. i Matije Gupca, a nastavit će se i s rekonstrukcijama nogostupa, kao i proširenjima dječjih igrališta.

Ono na što su se građani požalili je manjak koševa za smeće po pojedinim ulicama te je gradonačelnik istaknuo kako će se isti nabaviti, pogotovo za ulice koje gravitiraju prema školama.

Uz građane, o potrebama na području svojih mjesnih odbora govorili su i njihovi predsjednici: Ivan Kučan, Ivan Đurđević, Josip Škrablin i Hrvoje Belobrk. (virovitica.hr, fotografije: Mario Šolc)

Skip to content