Zbogom školo do jeseni: Najbolji učenici VPŽ u školskoj 2011./2012. – Matea Minauf, Martina Vida i Mirta Tomljanović

IMG 2264 468x312Na Rukometnom igralištu TVIN-a u Virovitici, u organizaciji Virovitičko-podravske županije i Upravnog odjela za društvene djelatnosti VPŽ, održana je, tradicionalna manifestacija „Zbogom školo do jeseni“ na kojoj su proglašeni najbolji učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije. Osim toga, proglašeni su i „naj učenik“ u kategoriji osnovnih škola, te srednjih škola po trogodišnjem i četverogodišnjem programu, a uz pomoć vatrogasnih ljestava Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, snimljena je milenijska fotografija svih sudionika. Naj učenik osnovnih škola je Matea Minauf (Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina). Po trogodišnjem programu srednjih škola, naj učenica je Martina Vida (Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica), a po četverogodišnjem – Mirta Tomljanović (Srednja škola Marka Marulića Slatina).

Svojom nazočnošću, svečanost su uz brojne učenike, učitelje, ravnatelje, uveličali, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnici Upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, Vesna Šerepac, Ankica Garaj, Iva šarić Srzić, ravnateljice VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VPŽ Tatjane Arnold Sabo,… Domaćin ovogodišnje manifestacije je bila Osnovna škola Eugena Kumičića iz Slatine.

NAJ UČENICI VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Osnovne škole

Matea Minauf

Učenica je 8.a razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina. Sve je razrede osnovnoškolskog obrazovanja, osim petog razreda, završila s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz kemije, matematike, likovne kulture, brojnim sportskim natjecanjima, na smotri LiDraNo, te na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama. Na županijskim i međužupanijskim je natjecanjima osvojila pet prvih mjesta, pojedinačno i ekipno, a na regionalnim i državnim je natjecanjima osvojila je pet prvih mjesta i dva druga mjesta, pojedinačno i ekipno. Matea je tijekom osnovnoškolskog obrazovanja sudjelovala i na izvannastavnim aktivnostima, mažoretkinjama i plesno-scenskoj radionici.

Srednje škola – trogodišnji program

Martina Vida

Učenica 3.e razreda Srednje škole „Stjepan Ivšić“ Orahovica, Martina je završila sva tri razreda s odličnim uspjehom, a u praktičnom je dijelu nastave ostvarila maksimalan broj bodova. Tijekom srednjoškolskog je obrazovanja sudjelovala i u izvannastavnim aktivnostima, uređenju okoliša škole i akvaristici.

Srednje škole – četverogodišnji program

Mirta Tomljanović

Učenica 4.b razreda Srednje škole Marka Marulića Slatina. Sva četiri razreda završila je s prosjekom ocjena 5,0 i maksimalnim brojem bodova. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz kemije, matematike, biologije, latinskog jezika, Županijskoj smotri projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, Međužupanijskom natjecanju mladeži Hrvatskog Crvenog križa, te brojnim sportskim natjecanjima, na kojima je osvojila devet prvih mjesta, pet drugih mjesta i tri treća mjesta. Mirta je tijekom školovanja predstavljala županiju na državnim natjecanjima iz Matematike te brojnim sportskim natjecanjima. Na regionalnoj razini sportskog natjecanja u badmintonu osvojila je skupno treće mjesto. Aktivna je s ekipom Rokovih matematičara.

Popis najučenika osnovnih škola:

1. OŠ Eugena Kumičića Slatina – Matea Minauf

2. OŠ Vladimir Nazor Virovitica – Marin Kutnjak

3. OŠ Ivana Brlić Mažuranić Orahovica – Ena Smolčić

4. OŠ Gradina – Kristijan Boban

5. OŠ August Cesarec Špišić Bukovica – Marin Hanić

6. OŠ Josip Kozarac Slatina – Lucija Fotez

7. OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica – Monika Katalenić

8. OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci – Jovana Tihomirović

9. OŠ Davorin Trstenjak Čađavica – Manuela Mustafi

10. OŠ Ivan Goran Kovačić – Elena Topolovčan

11. OŠ Voćin – Natalija Ivezić

12. OŠ Suhopolje – Barbara Marek

13. OŠ Petar Preradović Pitomača – Veron Hrvojić

14. OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci – Tena Vukelić

15. OŠ Mikleuš – Senna Šimek

16. OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica – Danijel Penov

17. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica – Adrijana Radijevac

18. OŠ Glazbena škola Slatina – Domagoj Krpan

19. Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica – Kristina Morel

Popis najučenika srednjih škola trogodišnji

1. Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica – Martina Vida

2. Strukovna škola Virovitica – Marijana Sklenar

3. Industrijsko-obrtnička škola Slatina – Helena Rugaš

4. Srednja škola Pitomača – Marina Smrček

5. Industrijsko-obrtnička škola Virovitica – Martin Špoljarić

Popis najučenika srednjih škola – četverogodišnji

1. Srednja škola Marka Marulića Slatina – Mirta Tomljanović

2. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica – Antonia Antal

3. Strukovna škola Virovitica – Ivana Đilas

4. Tehnička škola Virovitica – Danijel Gorički

5. Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica – Toni Šafer

6. Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici – Veronika Novoselac

7. Srednja škola Pitomača – Valentina Kotaran.

(www.vpz.hr)

Skip to content