Završna konferencija projekta „Mikeški jestvenik“ u ponedjeljak, 18. rujna

U ponedjeljak, 18. rujna, održat će se završna konferencija projekta „Mikeški jestvenik“ u Restoranu Strukovne škole Virovitica s početkom u 12,00 sati.

Uz virovitičku Strukovnu školu kao nositeljicu, u projektu je sudjelovala kao partner Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, a veliki doprinos u realizaciji projekta dao je Gradski muzej Virovitica, Grad Virovitica, Turistička zajednica Grada i Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije.

Projekt je financiran putem Javnog poziva srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2017. što ga je raspisalo Ministarstvo turizma RH.

Cilj je bio razvijanje srednjeg strukovnog obrazovanja u turističko-ugostiteljskom sektoru s naglaskom na očuvanje lokalne gastro kulture. Produkt projekta su knjiga recepata nekadašnje prehrane Virovitice i multifunkcionalni kalendar čime će se promovirati i očuvati kulinarska baština grada Virovitice. U sklopu konferencije bit će prezentirana provedba projekta te predstavljeni rezultati, odnosno knjižica recepata i kalendar. Također, bit će izložene fotografije jela iz projekta.

Skip to content