Završio projekt ”Poslijepodnevni rad Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica” – do odobrenja novog projekta drugu smjenu financirat će Grad Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U virovitičkom Dječjem vrtiću u ponedjeljak, 22. veljače održana je završna konferencija projekta ”Poslijepodnevni rad Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica”, odobrenog u sklopu poziva ”Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”.

Rezultate ovog projekta koji je uspješno priveden kraju predstavila je ravnateljica Sandra Moslavac, a konferenciji su nazočili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Projekt se provodio 30 mjeseci u suradnji s Razvojnom agencijom VTA. Vrijedan je 1.644.512,66 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Prilagodba radnog vremena Vrtića odgovor je na potrebe zaposlenih roditelja, a u tu svrhu Dječji vrtić Cvrčak radio je do 21,00 sat. Za potrebe provođenja projektnih aktivnosti zaposlile su se dvije odgojiteljice, kuharica i spremačica, a 30 odgojno-obrazovnih djelatnika Vrtića stručno je usavršeno u sustavu odgojno-obrazovne prakse. Kako bi se nastavila uspješna provedba poslijepodnevnog rada Vrtića, prijavljen je nastavak projekta ”Poslijepodnevni rad Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica – faza II koji se trenutno nalazi u fazi ocjenjivanja.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuo je kako ga posebno veseli to što je ovaj projekt odlično prihvaćen od strane roditelja te najavio financiranje poslijepodnevnog rada u prijelaznom razdoblju, odnosno do odobrenja novog projekta.

Drago mi je da su roditelji zadovoljni. Želja nam je da naš vrtić ima sve one standarde koje imaju i vrtići u razvijenim zapadnoeuropskim zemljama te da omogućimo zaposlenim roditeljima da svoju djecu mogu ostaviti na sigurnom i da ta djeca svoje vrijeme kvalitetno provode. Ovim putem bih najavio da će Grad Virovitica, s obzirom na to da je ovaj natječaj završio, a do odobrenja novog projekta, financirati poslijepodnevni rad vrtića kako bismo olakšali roditeljima, za što će se mjesečno izdvojiti oko 45.000,00 kuna, rekao je gradonačelnik I. Kirin dodavši kako je ovo samo jedno u nizu ulaganja Grada Virovitice za najmlađe sugrađane.

Na značaj ovog projekta osvrnula se i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Ono što je važno istaknuti kod ovog projekta je to što on jako puno doprinosi usklađivanju obiteljskog i poslovnog života. Cijelo ovo vrijeme koliko se provodio projekt, naš je vrtić bio otvoren do 21,00 sat, što roditeljima znatno olakšava usklađivanje obaveza. Ono što je još važno za reći je to da smo se prijavili i na novi natječaj za financiranje istih aktivnosti te smo u iščekivanju pozitivnih rezultata, rekla je ravnateljica T. Harmund. (virovitica.hr, vta.hr)

Skip to content