Završile pripreme maturanata za prijemne ispite

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Centra za cjeloživotno učenje, u Virovitici su i ove godine za maturante srednjih škola organizirani besplatni seminari za polaganje prijemnih ispita na fakultetima, veleučilištima i visokim školama.U organizaciji Centra za cjeloživotno učenje, u Virovitici su i ove godine za maturante srednjih škola organizirani besplatni seminari za polaganje prijemnih ispita na fakultetima, veleučilištima i visokim školama. Pravo na besplatne pripreme prošle godine imali su samo učenici virovitičkih srednjih škola. Prepoznajući projekt od interesa za Virovitičko-podravsku županiju, ove godine se uz Grad Viroviticu u financiranje programa uključila i Virovitičko-podravska županija, odobrenjem financijske potpore iz Proračuna, kako bi se u Virovitici organizirali seminari za maturante sa područja cijele naše županije.

Instruktivni seminari održani su iz matematike, hrvatskog jezika, opće kulture, kemije i fizike, po 30 sati iz svakog područja. Obavijest je poslana svim srednjim školama sa područja naše županije ali i radio postajama, tako da su se odazvali, osim virovitičkih i maturanti iz Orahovice, Slatine i Pitomače, te po jedan iz Đurđevca i Bjelovara.
Dokaz da su prošlogodišnje pripreme bile jako dobre je i činjenica da su se mnogi studenti dolazili pohvaliti, ali i zahvaliti što su se uspjeli upisati na fakultet, kao i puno veći broj zainteresiranih maturanata ove godine.
U dva termina seminare je pohađalo više od sto maturanata.
Bilo je jako naporno, osobito putnicima, ali najuporniji su izdržali a ustrajnost se isplati.

Skip to content