Završeno osposobljavanje njegovateljica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i dalje nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada. Na današnjoj svečanosti podijeljeno je ukupno 9 uvjerenja polaznicama stručnog osposobljavanja za njegovateljice.Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i dalje nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada. Na današnjoj svečanosti podijeljeno je ukupno 9 uvjerenja polaznicama stručnog osposobljavanja za njegovateljice.

Stručno osposobljavanje za njegovateljice organizirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica, a provelo je Pučko otvoreno učilište Zagreb u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom Virovitica.

Podjeli su prisustvovali Privremeni pročelnik HZZ PS Virovitica Ivan Domšić, rukovoditeljica posredovanja HZZ PS Virovitica Blaženka Bajan, predstavnica Pučkog otvorenog učilišta Zagreb Sonja Vrban i predstavnik Hrvatske obrtničke komore Virovitica Franjo Petrić.

Zavod za zapošljavanje financirao je sve troškove osposobljavanja nezaposlenih osoba. Osim plaćenog osposobljavanja polaznicima je plaćen putni trošak, osiguranje, liječnički pregled i minimalna novčana pomoć.

Zanimanja za koje se provodi stručno osposobljavanje tražena su od strane poslodavaca tako da će  dosad nezaposlene osobe nakon osposobljavanja imati veće šanse pronaći posao.

Osim stručnog osposobljavanja za njegovateljice, HZZ Područna služba Virovitica do sada je uspješno provela osposobljavanja za zidare, tesare, priprematelje jednostavnih jela i slastica, maserke i rukovatelje građevinskim strojevima. U tijeku su osposobljavanja za konobare, soboslikare i ličioce, pekare, mesare, bravare, zavarivače te još jedna grupa priprematelja jednostavnih jela i slastica. Sva stručna osposobljavanja biti će dovršena do kraja studenog ove godine.

Skip to content