Završeni radovi na izgradnji nogostupa u najdužoj virovitičkoj ulici

Završeni su radovi na izgradnji nogostupa u najdužoj virovitičkoj ulici, Ulici Matije Gupca. Nogostup u dužini od čak 1500 metara izgrađen je od spoja ulica Vlahe Bukovca i Matije Gupca do autobusne stanice kod Tvornice šećera VIRO. Nogostup će biti širine 1,4 metra, a vrijednost radova iznosi 654.556,00 kuna.

Radove izvodi tvrtka Ceste d.d. Bjelovar, tvrtka koja je na javnom natječaju izabrana za najpovoljnijeg ponuditelja i obavljaju je u okviru radova na sanaciji nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811,00 kuna. Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu Osim nogostupa asfaltirat će se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama, a već je sanirana kolnička konstrukcija u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju. Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima planira se presvući novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka i Stari Rezovac u Rezovcu dok je Ulica Zadnji jarak u Golom Brdu već sanirana. Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

Završetak radova na izgradnji nogostupa obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji nije krio zadovoljstvo što se cijelo područje grada pretvoreno u jedno veliko gradilište te će realizacija svih trenutnih projekata grad učiniti još ljepšim, ali što je najvažnije znatno povećati sigurnost građana. Gradonačelnik je najavio i izgradnju nogostupa na kraju ulice kod autobusne stanice nakon što se završe radovi na projektu aglomeracije koji idu upravo tom dionicom.

Skip to content