Završeni 6. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2010 koje je vidjelo više od 6.000 gledatelja

Nastupom Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina s predstavom „Naočale Eltona Johna”, završili su 6. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2010. Ovogodišnji Virkas 2010, koji je održan je uz pokroviteljstvo Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije…1 1266235054Nastupom Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina s predstavom „Naočale Eltona Johna”, završili su 6. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2010. Ovogodišnji Virkas 2010, koji je održan je uz pokroviteljstvo Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te uz supokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Virovitice, u deset dana održavanja u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, vidjelo je više od 6.000 gledatelja. Na daskama koje život znače izmjenjivali su se uz, domaće, Kazalište Virovitica sljedeći ansambli: Gradskog kazališta mladih Split, Šibensko kazališta, Teatar Exit, Gradsko kazalište „Joza Ivakić” Vinkovci, Hrvatsko kazalište u Pečuhu, Gradsko dramsko kazalište Gavella Zagreb, Dječje kazalište Dubrava, Gradsko kazalište iz Požege, Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka, Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, Slovensko ljudsko gledišče iz Celja, Hrvatsko narodno kazališta iz Varaždina, Glumačka družina Histrioni.

2 1266235054Podsjetimo, manifestacija je otvorena svečanom premijerom „Golgote”, nakon koje je organiziran koncert Zorana Predina, u 10 dana ljubitelji kazališta i kulture, u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, mogli su vidjeti ukupno 22 predstave. Ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim Virkasom podcrtavši sljedeće:
– Virkas je bez sumnje najmasovnija kulturna manifestacija u ovom dijelu Hrvatske. Zadovoljni smo posjetom, kvalitetnim predstavama, a i ove godine smo ga predstavili u cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji s predstavama za koje je vladalo veliko zanimanje jer se je nerijetko tražila karta više.
(vpz.hr/kazalistevirovitica.hr)

3 1266235085

Skip to content