Završena prva ovogodišnja stručna osposobljavanja HZZ PS Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i ove je godine nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada. Završena su stručna osposobljavanja za zanimanja mljekar i povrtlar, a ukupno je osposobljeno…Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i ove je godine nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada. Završena su stručna osposobljavanja za zanimanja mljekar i povrtlar, a ukupno je osposobljeno 28 povrtlara i 10 mljekara. Osposobljenim nezaposlenim osobama danas su u prostorima HZZ Područne službe Virovitica uručena uvjerenja za navedena zanimanja koja će polaznici upisati u radnu knjižicu. Podjeli su prisustvovali rukovoditeljica odjela posredovanja HZZ Područne službe Virovitica Blaženka Bajan i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac sa suradnicima.

Stručna osposobljavanja za zanimanja povrtlar i mljekar organizirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje temeljem Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011./2012. godinu, a provelo ih je Pučko otvoreno učilište Slatina.

Zavod za zapošljavanje financirao je sve troškove nezaposlenih osoba. Osim plaćenog osposobljavanja polaznicima je plaćen putni trošak, osiguranje u slučaju nezgode na radu, liječnički pregled i minimalna novčana naknada. 

Osim ovih osposobljavanja HZZ PS Virovitica ove godine osposobljava nezaposlene osobe i za zanimanja AUTOCAD specijalist, serviser osobnih računala, uzgajivač voća, cvijeća i povrća u zatvorenim prostorima, poslužitelj jela i pića, priprematelj jednostavnih jela i slastica, sobarica, zaštitar i voditelj izrade projekata.

Skip to content