Završena obnova pruge od Virovitice do Pitomače, stigao i novi niskopodni vlak koji brzinom od 100km/h vozi do Zagreba

Po završetku internog tehničkog pregleda za građevinski infrastrukturni podsustav, s novim voznim redom koji je jučer (nedjelja) stupio na snagu, brzina prometovanja vlakova na dionici od Virovitice do Pitomače podigla se na 100 km/h. Rezultat je to izvedenih građevinskih radova na obnovi spomenute dionice, ukupne vrijednosti 166,3 milijuna kuna (bez PDV-a), a brzina od 100 km/h ujedno je i najveća dopuštena brzina prometovanja tom dionicom.

vlak mala stanica vtc

Podsjetimo, HŽ Infrastruktura je 3. veljače 2020. u Virovitici potpisala ugovor s tvrtkom Swietelsky za izvođenje radova na obnovi pruge Virovitica – Pitomača, duge 21 kilometar. Riječ je o dionici željezničke pruge R202 Varaždin – Koprivnica – Virovitica – Osijek – Dalj, važne za regionalni prijevoz između sjeverozapadne, sjeveroistočne i središnje Hrvatske.

MG 3375

U sklopu spomenutih radova, koji se odnose na obnovu pružnoga gornjeg i donjeg ustroja te uređivanje pružnih građevina, obnovljen je 21 željezničko-cestovni prijelaz, uređeni su svi kolosijeci u kolodvorima Špišić Bukovica i Pitomača, izvedeno je ukupno šest perona duljine 160 metara i to po dva u kolodvorima Pitomača i Špišić Bukovica te po jedan u stajalištima Vukosavljevica i Virovitica Grad. Osim građevinskih radova projektom je predviđeno i usklađivanje signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. U tijeku su još uvijek radovi na vanjskoj rasvjeti perona, koji se planiraju završiti do kraja ove godine.

Više o novom voznom redu pročitajte OVDJE

(hzinfra.hr, foto: M. Rođak)

Skip to content