Završena obnova Područne škole u Milanovcu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Pohađanje nastave u milanovačkom Društvenom domu otišlo je u prošlost.  Stotinjak učenika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Područne škole Milanovac od danas nastavu pohađa u obnovljenoj i suvremeno uređenoj školskoj zgradi u čije je uređenje uloženo 400.000 kuna.Pohađanje nastave u milanovačkom Društvenom domu otišlo je u prošlost.  Stotinjak učenika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Područne škole Milanovac od danas nastavu pohađa u obnovljenoj i suvremeno uređenoj školskoj zgradi u čije je uređenje uloženo 400.000 kuna. Za obnovu fasade zgrade, uređenju interijera učionica i hodnika te sanitarnog čvora iz gradskog proračuna izdvojeno je 280.000 kuna dok je matična škola, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, u suradnji s roditeljima učenika uređenje Područne škole u Milanovcu financirala s 120.000 kuna.

Tom prigodom u milanovačkom Mjesnom domu održana je svečanost učenika Područne škole Milanovac koji su se prigodnim programom zahvalili predstavnicima Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, predstavnicima Državne uprave, aktivnim i umirovljenim nastavnicima te roditeljima.

– Brojni projekti vezani uz OŠ Ivane Brlić Mažuranić realizirani su zahvaljujući zalaganjem djelatnika ove škole. Samo zahvaljujući upornošću nastavnog osoblja predvođenim ravnateljem Josipom Strmečkim škola se može pohvaliti sadašnjim izgledom i funkcionalnošću koji su na razini standarda EU.Rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Iduću godinu Kirin je nazvao „godinom dječjih igrališta“. Naime tokom 2009. godine Grad Virovitica planira financirat obnovu sadašnjih  te izgradnju novih dječjih igrališta koja bi se trebala nalaziti u neposrednoj blizini svih škola.

– Tim činom želimo mlade maknuti iz kafića. Rekreacijom i sportom želimo potaknuti mlade na jedan drugi oblik druženja, rekao je Kirin koji je pozvao učenike i njihove roditelje na uključenje u realizaciju brojnih projekata na način da očuvaju uređene škole, igrališta, ulice…(aj)

Skip to content