Završena izgradnja dječjeg igrališta u Podgorju

Od danas učenici Područne škole Podgorje, ali i drugi mališani mogu uživati igrajući se na novom dječjem igralištu u kod Područne škole Podgorje. Asfaltirano je rukometno igralište na kojem se može igrati i basket, postavljena su igrala te ograda koja će znatno povećati sigurnost djece budući se igralište nalazi u neposrednoj blizini ceste.

Novo dječje igralište obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin u pratnji privremenog pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Marija Klementa i ravnateljice Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjice Samac te predsjednika Vijeća mjesnog odbora Podgorje Vladimira Šojata i Golog Brda Josipa Blaževića od kojih je potekla inicijativa za spomenutu izgradnju.

 

–         Jako sam sretan što su učenici Područne škole Podgorje, ali i ostala djeca u Podgorju dobila jedno ovako prekrasno igralište no još više me veseli činjenica da je na ovaj način igralište odlično osigurano kako bi se izbjegle eventualne nesreće rekao je prilikom obilaska predsjednik Vladimir Šojat.

 

Zadovoljstvo je izrazila i ravnateljica Sanjica Samac izrazivši zahvalu što će se uskoro kranuti i u izgradnju područnih škola u Sv. Đurđu i Koriji što će znatno podići standard učenika.

 

Gradonačelnik Ivica Kirin između ostalog naglasio je da je Područna škola Podgorje bila bez asfaltiranog dječjeg igrališta što je predstavljalo velik problem pri realizaciji školskih aktivnosti te se Grad odlučio na realizaciju ovog projekta. Podsjetio je i da je do sada izgrađeno i uređeno 16 dječjih igrališta, što je investicija od oko 3.000.000,00 kuna, kao i na činjenicu da se trenutno radi na obnovi škola u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama te uskoro kreće izgradnja područnih škola u Sv. Đurđu i Koriji.

 

Vrijednost radova na izgradnji igrališta iznosi oko 150.000 kuna.

 

 

Skip to content