Zavod za javno zdravstvo Sv. Rok VPŽ dobio ovlaštenje ministarstva za službeni laboratorij za hranu

Djelatnost za zdravstvenu ekologiju zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije akreditirana je prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 od strane Hrvatske akreditacijske agencije od 28. travnja 2010. godine za obavljanje fizikalno-kemijskih ispitivanja voda, mlinsko-pekarskih …Djelatnost za zdravstvenu ekologiju zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije akreditirana je prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 od strane Hrvatske akreditacijske agencije od 28. travnja 2010. godine za obavljanje fizikalno-kemijskih ispitivanja voda, mlinsko-pekarskih proizvoda i mikrobiološko ispitivanje voda za piće, hrane i hrane za životinje, a ovlaštena je od strane Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja od 28. veljače 2011. godine kao službeni laboratorij za obavljanje slijedećih analiza navedenih u tablici, uz napomenu da su akreditirane metode označene zvjezdicom u pripadajućoj tablici.

Ovlaštenje je izdano na zahtjev laboratorija na temelju članka 81. Zakona o hrani (NN 46/07), članka 8. Pravilnika o ovlašćivanju službenih i referentnih laboratorija za hranu (NN 86/10 i 7/11) i članka 96. Zakona o općem upravnom postupku (NN 47/09) a vrijedi do 27. travnja 2015. godine. Mrežu zavoda za javno zdravstvo čini dvadeset jedan zavod, a virovitičko-podravski zavod jedan je od sedam zavoda koji su dobili ovo ovlaštenje.
Podsjetimo, laboratorij Zavoda za javno zdravstvo prošle su godine, na prigodnoj svečanosti otvoren je uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina,…

Skip to content