ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ – doznajte više o mjerama aktivne politike zapošljavanja u utorak, 29. svibnja u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatski zavod za zapošljavanje pokrenuo je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“ s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima HZZ-a te mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provode nadležno Ministarstvo i HZZ.

Naglasak kampanje je na aktivaciji domaće radne snage te informiranju šire javnosti, nezaposlenih građana i poslodavaca o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je kroz aktivnosti i projekte pružiti našim građanima mogućnost pronalaska posla i ostanka u Hrvatskoj, a poslodavcima olakšati pronalazak radne snage.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica poziva stoga sve nezaposlene osobe, poslodavce i ostalu zainteresiranu javnost da dođe u utorak, 29. svibnja od 15 do 18 sati na Trg kralja Tomislava u Virovitici gdje će na licu mjesta dobiti informacije od savjetnika o zapošljavanju i mjerama aktivne politike zapošljavanja.

Inače, Vlada RH je osigurala preko 1,6 milijardi kuna za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ u 2018. godini. Mjere su u ovoj godini revidirane i pojednostavljene, a naglasak je stavljen na potporu za samozapošljavanje kao najuspješniju i najpopularniju mjeru. Potpora je ove godine uvećana do 55.000 kuna, a omogućena su i udruživanja. Novost je potpora za prvo zapošljavanje /pripravništvo s naglaskom na privatni sektor, a kroz koju se osigurava stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavcima do 50 posto iznosa njihove plaće bez gornjeg limita. (virovitica.hr, hzz.hr; foto: Ilustracija)

Skip to content