Započinje saniranje udarnih rupa – tragovi zime na asfaltu

Nekoliko lijepih dana omogućilo je radnicima Hrvatskih cesta d.d. Bjelovar koje obavljaju poslove održavanja nerazvrstanih cesta, kanala i mostova na području grada Virovitice da krenu sa aktivnostima oko krpanja udarnih rupa koje su nastale u zimskom periodu.1 1233927746Nekoliko lijepih dana omogućilo je radnicima Hrvatskih cesta d.d. Bjelovar koje obavljaju poslove održavanja nerazvrstanih cesta, kanala i mostova na području grada Virovitice da krenu sa aktivnostima oko krpanja udarnih rupa koje su nastale u zimskom periodu.

Kako nas je izvijestio privremeni pročelnik Odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement, razlog uništenja prometnica u zimskom periodu je što se tijekom zime u pukotinama kolnika nakuplja voda koja se smrzava, pa se asfalt napreže. Kada preko takve površine prijeđe vozilo, osobito veće mase dolazi do pucanja gornjeg sloja asfalta. U isto vrijeme nasipi soli dodatno nagrizaju i uništavaju prometnice, pa je nakon zime i slika naših prometnica najlošija.

Naime krpanje udarnih rupa asfaltom moguće je zbog zahtjeva materijala samo kada je temperatura zraka viša od 5 °C. Osim toga podloga dijela prometnice koja se mora sanirati mora biti suha, a u protivnom, napominje Klement, popravak neće biti zadovoljavajuće kvalitete i vjerojatno će trebati nova sanacija. Posebnu pohvalu zaslužuju i građani koji svakodnevno dojavljuju oštećenja, no pri popravcima prioritet su nam ceste koje su najznačajnije za prometovanje gradom. Obišli smo i kompletnu Gajevu ulicu kako bi stali na kraj velikim problemima sa oborinskom odvodnjom u toj ulici. Uskoro ćemo početi sa postavljanjem slivnika, a čim to vremenske prilike budu dozvolile započet ćemo i sa ostalim radovima kako bi i taj problem uskoro riješili. U fazi izrade su i dodatni branici da se nesavjesnim građanima onemogući parkiranje svojih vozila na zelenoj površini u spomenutoj ulici.

Kao što je i najavljeno započela je sanacija klizišta u ulici Svetog Križa u prigradskom naselju Milanovac, te je ovaj dio ceste otvoren za prometovanje motornih vozila.

2 1233927769

Skip to content