Započeli su radovi na sanaciji klizišta na cesti na ulasku u Jasenaš

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je Grad Virovitica uputio zahtjev Hrvatskim šumama d.o.o. i potpisan Sporazum o zajedničkom financiranju sanacije klizišta na cesti Virovtica – Jasenaš i to na ulazu u samo naselje, na mjestu gdje je nekadašnji “Opeco” za svoje potrebe vadio glinu ovih dana započeli su pripremni radovi. Vrijednost radova iznosi 759.205,00 kuna od čega će Grad Virovitica obvezuje financirati radove koji se odnose na novi asfaltni nosivi i habajući sloj, prometnu signalizaciju i opremu procijenjene vrijednosti 353.702,00 kune dok će Hrvatske šume d.o.o. financirati radove koji se odnose na pripremne radove, zemljane radove, odvodnju te nosivi sloj od zrnatog kamenog materijala ukupne vrijednosti 405.503,00 kune U konačnici će se spustiti niveleta ceste za gotovo dva metra dok će se cesta udaljiti od klizišta za cca 1 metar.

Naime nakon što je prije nekoliko godina Grad Virovitica sanirao i asfaltirao cestu prema Jasenašu, u to prigradsko naselje dovedena je i pitka voda čime su se stvorili kvalitetniji uvjeti za življenje malobrojnih stanovnika naselja. Saniranjem, cesta je postala brža poveznica s Đulovcem i cjelokupnom susjednom Bjelovarsko-bilogorskom županijom, ali isto tako i za sve eksploatatore okolnih šuma. Na cesti koja spaja dvije županije uglavnom prometuju teretna vozila i radni strojevi velike mase. Posao je to koji obavljaju prema svom rasporedu eksploatacije “Hrvatske šume”, pa cestom voze kamioni s prikolicama raznih registarskih oznaka. S vremenom na cesti se pojavilo klizište, zbog čega je oko njega izgrađena obilaznica, a nedavno se nakon obilnih oborina pojavilo novo klizište, što zbog nagiba tla, oborinskih i podzemnih voda, nedostatka kanala uz cestu, nekontroliranog odvoženja zemlje, što zbog eksploatacije trupaca iz okolne šume, odnosno prolaska teškog tereta otvorilo se je spomenuto klizište.

Radove je obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim suradnicima te izrazio zadovoljstvo što su netom nakon potpisanog Sporazuma krenulo u sanaciju klizišta koje je predstavljalo veliku opasnost za sve sudionike u prometu što će sigurno pozdraviti svi koji prometuju ovom cestom, a njih je svakim danom sve više istaknuo je na kraju gradonačelnik.

 

Skip to content