Započeli radovi na rekonstrukciji ceste u Vukovarskoj ulici

U sklopu radova na rekonstrukciji Državne ceste D2 kroz grad Viroviticu, u Vinkovačkoj, Vukovarskoj i Bilogorskoj ulici, ukupne dužine 3,5 kilometara, nakon što je odrađen dio pripremnih radova na uređenju nogostupa i biciklističke staze,započeli su radovi na saniranju nosive konstrukcije u Vinkovačkoj ulici. Kako je o samoj rekonstrukciji rekao privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Grada Virovitice Kristijan Sabo ovaj zahvat predstavlja kompletnu izmjenu te produbljenje kolničke konstrukcije (dubine podnožja ceste) s 20-ak na čak 40-ak centimetara što je gotovo identično kao na brzim cestama. Na ovaj način dobit ćemo znatno trajniju cestu koja može podnijeti veću nosivost.  Ipak najvažnije je da ćemo na ovaj način znatno povećati prvenstveno sigurnost svih sudionika u prometu, ali će se ovakvom kvalitetom izbjeći buduća ulegnuća na cesti koja izaziva prolazak prvenstveno teretnog prometa ovom dionicom što će tako biti sve do završetka Sjeverne obilaznice grada Virovitice. Nije važno napomenuti da će se rekonstrukcija ceste napraviti s jednom od najmodernijih tehnologija koje se rade na ovom području, a to je hladna reciklaža.

Koristimo ovu prigodu da se građanima ispričamo što će sljedećih dana nailaziti na određene poteškoće u prometu no sigurni smo da ćemo kada ovaj projekt bude završen svi biti više nego zadovoljni.

vukovarska

U sklopu tog projekta bit će obnovljeno: cesta, nogostupi, oborinska odvodnja-kanali i zatvoreni sustav kanalizacije za oborinsku odvodnju, biciklističke staze i pružni prijelaz u Vinkovačkoj cesti. Radove na toj dionici izvode Zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i Ceste d.d. Bjelovar, koji su taj posao dobili putem javnog natječaja Hrvatskih cesta u ukupnoj vrijednosti investicije od oko 15 milijuna kuna. Radovi će biti gotovi kroz 6 mjeseci.

Nakon sanacije kolnika planira se izgraditi i dva kružna toka na križanjima Vukovarske, Vinkovačke i Ulice Otte Horvata (kod Plodina) te Vukovarske, Bilogorske i Ulice Zbora narodne garde (kod TVIN-a), a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija i izrađena idejna rješenja te poslan prijedlog sporazuma prema Hrvatskim cestama  o sufinanciranju ove investicije. S obzirom da se radi o dijelu cesta koje su u vlasništvu Grada Virovitice Grad namjerava sufinancirati dokumentaciju i pomoći u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dok bi Hrvatske ceste financirale izgradnju kružnih tokova.

Skip to content