Započeli radovi na rekonstrukciji i obnovi Palače Pejačević

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas u Virovitici, na prigodnoj svečanosti, ministar Ivica Kirin,gradonačelnik Zvonko Kožnjak te u ime investitora direktor zagrebačketvrtke Gramatinvest d.o.o. Ivica Matić, zajedničkim otkrivanjem natpisas tehničkim podacima o rekonstrukciji, označili su službeni početakradova na obnovi Palače Pejačević.Danas u Virovitici, na prigodnoj svečanosti, ministar Ivica Kirin, gradonačelnik Zvonko Kožnjak te u ime investitora direktor zagrebačke tvrtke Gramatinvest d.o.o. Ivica Matić, zajedničkim otkrivanjem natpisa s tehničkim podacima o rekonstrukciji, označili su službeni početak radova na obnovi Palače Pejačević.

Dogovore oko sanacije palače započeli su u vrijeme dok je Ivica Kirin obnašao dužnost virovitičkog gradonačelnika. Svečanosti označavanja početka radova na rekonstrukciji Palače Pejačević, koju će putem dodjele koncesije izvesti zagrebačka tvrtka Gramatinvest, uz počasnog građanina grada Virovitice predsjednika prošlog saziva Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, bili su nazočni mnogobrojni gospodarstvenici s područja grada, predstavnici županijske, gradske vlasti i državne uprave.

Radovi na obnovi Palače iznose 35 milijuna kuna sukladno potpisanim ugovorima Gramatinvest d.o.o. treba obaviti u roku od godinu dana. Radove će izvoditi tvrtka Emporion plus d.o.o. iz Zagreba. Nakon što radovi završe u potkrovlje palače planira se preseliti gradska uprava sa svim uredima, dok je prizemlje namijenjeno za pivnicu i restoran te lokale za obrte i trgovine. Palača Pejačević je zaštićena zgrada, spomenik I. kategorije. Krovište zgrade, zbog neispravnog dimnjaka, izgorjelo je 1997. godine.

Skip to content