Započeli radovi na multifunkcionalnom igralištu kod „Brlića“

Kod Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić započeli su radovi na rekonstrukciji igrališta. Donedavno dotrajali teren priprema se za izvođenje nove gumene podloge (tartan) te će se uskoro moći koristiti za šest sportova: nogomet, rukomet, odbojku, tenis badminton i graničar.

U skladu s mogućnostima obnavljamo igrališta kako na području grada, tako i prigradskih naselja. Na ovoj strani grada nemamo uređeno igralište ovog tipa koje bi djeca koristila u rekreativne svrhe. Po završetku, ono će biti namijenjeno ne samo školarcima iz „Brlića“, već i svoj ostaloj djeci i rekreativcima pošto će biti otvorenog tipa, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je obišao radove s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom i ravnateljem Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ivicom Tomljanovićem.

Projekt rekonstrukcije igrališta prijavljen je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA te je odobren na natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira ga s 49.038 eura, dok ostatak do punog iznosa, odnosno 32.212 eura plaća Grad Virovitica.

(virovitica.hr)

Skip to content