Započeli radovi na dogradnji OGŠ Jan Vlašimsky vrijedni 5,5 milijuna kuna

Na Osnovnoj glazbenoj školi Jan Vlašimsky u Virovitici, danas jezapočela rekonstrukcija i dogradnja prostorija . Riječ je o investicijivrijednoj 5,5 milijuna kuna. Grad Virovitica, rekonstrukciju koja bitrebala biti završena u roku od devedeset radnih dana, sufinancira s25% iznosa, dok preostali iznos financira Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa  kreditom Svjetske banke.Na Osnovnoj glazbenoj školi Jan Vlašimsky u Virovitici, danas je započela rekonstrukcija i dogradnja prostorija . Riječ je o investiciji vrijednoj 5,5 milijuna kuna. Grad Virovitica, rekonstrukciju koja bi trebala biti završena u roku od devedeset radnih dana, sufinancira s 25% iznosa, dok preostali iznos financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa  kreditom Svjetske banke.

Radovi na rekonstrukciji, nakon provedenog javnog natječaja, povjereni su pitomačkoj građevinskoj tvrtki Croming d.o.o. Radove je prigodnim govorom otvorio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Stipe Mamić.

Osnovna glazbena škola Jan Vlašimsky djeluje 120 godina. Njen prvi učitelj i voditelj bio je Jan Vlašimsky, svestrani glazbenik, porijeklom Čeh, po kojemu danas škola nosi ime. Škola je započela s radom tako da je učenike obučavala na samo jednom glazbalu – violinom, te jednom učionicom u dvorcu Pejačević.

Učenike, profesore i uzvanike pozdravili su gradonačelnik Zvonko Kožnjak, saborski zastupnik Josip Đakić i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Skip to content