Započeli pripremni radovi na uređenju Vinkovačke, Vukovarske i Bilogorske ulice u Virovitici projekta vrijednog čak 15 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon početka radova na provedbi EU projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica”, vrijednog više od 147 milijuna kuna te potpisivanja ugovora za gradnju Studentskog doma u Virovitici, vrijednog 18,5 milijuna kuna ovih dana započeli su pripremni radovi na provedbi još jednog značajnog projekta za grad Viroviticu, a to je izgradnja spojne ceste između državnih cesta D2 i D5 kroz Vinkovačku, Vukovarsku i Bilogorsku ulicu čiji je prvenstveni cilj znatno povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu. Ovaj projekt čija vrijednost iznosi čak 15 milijuna kuna obuhvaća obnovu ceste, uređenje odvodnje te dogradnju pješačkih i biciklističkih staza u Vinkovačkoj, Vukovarskoj i Bilogorskoj ulici. U tijeku su pripremni radovi koji obuhvaćaju pomicanje kanala u Vukovarskoj ulici kako bi se osigurao prostor za proširenje kolničkog zastora. Inače početak radova predviđen je na spoju Ulice Stjepana Radića i Vinkovačke ulice na kružnom toku dok je završetak radova predviđen na spoju ceste D5 i zapadne obilaznice grada Virovitice. Ukupna duljina trase iznosi čak 3320 metara. Projekt obuhvaća i niveliranje ceste kod pružnih prijelaza u Vinkovačkoj ulici i na taj način riješiti česta oštećenja na ovim pružnim prijelazima kao i rekonstrukciju u istom nivou biciklističke i pješačke staze u Vukovarskoj ulici što će također znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Radove na toj dionici izvode Zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i Ceste d.d. Bjelovar, koji su taj posao dobili putem javnog natječaja Hrvatskih cesta.

Nakon sanacije kolnika planira se izgraditi i dva kružna toka na križanjima Vukovarske, Vinkovačke i Ulice Otte Horvata (kod Plodina) te Vukovarske, Bilogorske i Ulice Zbora narodne garde (kod TVIN-a), a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija i izrađena idejna rješenja te poslan prijedlog sporazuma prema Hrvatskim cestama  o sufinanciranju ove investicije. S obzirom da se radi o dijelu cesta koje su u vlasništvu Grada Virovitice Grad namjerava sufinancirati dokumentaciju i pomoći u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dok bi Hrvatske ceste financirale izgradnju kružnih tokova.

Skip to content