Započeli pripremni radovi na rekonstrukciji i dogradnji Katoličke osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Započeli su pripremni radovi na rekonstrukciji i dogradnji Katoličke osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije u Virovitici. U sklopu projekta, na postojeću zgradu na Trgu Ljudevita Patačića bit će nadograđeno ulazno stubište i dizalo te će se ona koristiti za potrebe osnovne škole. Sa zapadne strane izgradit će se novo krilo gdje će se u prizemlju nalaziti školska knjižnica, učionice, sanitarni čvorovi…, a na katu učionice i ostale potrebne prostorije za osoblje. Između postojećeg i novog krila škole, na sjevernoj strani čestice, izgradit će se školsko-sportska dvorana s pratećim prostorijama odnosno garderobom, sanitarnim čvorovima i kabinetom, dok će se zapadno od novog krila škole izgraditi košarkaško igralište. Osim rekonstrukcije postojećeg dijela zgrade s dogradnjom novog krila, odnosno dogradnjom dvorane s dodatnim parkirališnim mjestima, na parceli će biti uređen i botanički vrt.


Građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju izdao je Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice.

– Građevinska dozvola je izdana u lipnju ove godine i to u izrazito kratkom roku, uz poštivanje svih zakonskih procedura. Investitor i opunomoćenik investitora izjavili su kako se do sada na području cijele Republike Hrvatske nisu susreli s ovako učinkovitim radom Gradske uprave. Naime, građevinska dozvola je izdana u roku samo nekoliko dana – rekla je Alida Saračević Moslavac, voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice.

Skip to content