Započela Prva kiparska kolonija ‘Virovitica 1234.’

U nedjelju je, na Trgu kralja Tomislava, započela Prvakiparska kolonija pod nazivom ‘Virovitica 1234.’. Na kolonijisudjeluju šestorica autora, ti slavonca i tri podravca, koji će doslijedeće subote dovršiti šest pojedinačnih skulptura. Te pojedinačneskulpture predstavljat će tri tematske cjeline za koje će u oblikujavnih skulptura naš grad biti bogatiji. Pošto se grad Viroviticanalazi na spoju Podravine i Slavonije, dvije tematske cjelinaobuhvaćati će upravo te regije dok će treća cjelina bitizaštitničko-braniteljska.U nedjelju je, na Trgu kralja Tomislava, započela Prva kiparska kolonija pod nazivom ‘Virovitica 1234.’. Na koloniji sudjeluju šestorica autora, ti slavonca i tri podravca, koji će do slijedeće subote dovršiti šest pojedinačnih skulptura.

Te pojedinačne skulpture predstavljat će tri tematske cjeline za koje će u obliku javnih skulptura naš grad biti bogatiji. Pošto se grad Virovitica nalazi na spoju Podravine i Slavonije, dvije tematske cjelina obuhvaćati će upravo te regije dok će treća cjelina biti zaštitničko-braniteljska.

Likovi koji će biti izrađeni od drveta biti će izmišljeni. U Prvoj kiparskoj koloniji sudjeluje ekipa samoukih skulptura koji zajedno djeluju više od deset godina, a formirali su se u koloniji u Ernestinovu. Kipare predvodi Dragutin Ferberžar Tonča iz Otoka pokraj Vinkovaca.

Skip to content