Započela profesionalna selekcija mladih nezaposlenih osoba

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu projekta „Take your chance“ kojeg u suradnji s partnerima provodi Hrvatski zavod za zaposljavanje Područna služba Virovitica tijekom proteklog tjedna započela je profesionalna selekcija mladih nezaposlenih osoba.

Profesionalna selekcija je stručni postupak pri kojem primjenom psihodijagnostičkih instrumenata od više kandidata pokušavamo odabrati one koji imaju najbolju prognozu uspješnosti. Profesionalnu selekciju provodi psiholog , a sastoji se od psihologijskog testiranja i intervjua. Postupkom profesionalne selekcije u sklopu navedenog projekta bit će obuhvaćeno 290 mladih nezaposlenih osoba od kojih će se izabrati mladi s najboljim prognozama uspješnosti za daljnje sudjelovanje u projektu.  Sljedeće aktivnosti su individualna savjetovanja te radionice „Kako se predstaviti poslodavcu“ i „Nove metode traženja posla“ koje će proći 200 mladih nezaposlenih osoba. Nakon toga slijede edukacije u sklopu projekta i predstavljanje educiranih mladih nezaposlenih osoba poslodavcima.

Projekt „Take your chance“ financiran je u sklopu IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) a provodi ga HZZ Područna služba Virovitica u suradnji s partnerima VIDRA-om agencijom za regionalni razvoj i Razvojnom agencijom Sjever – DAN d.o.o. te suradnikom na projektu Gradom Virovitica.

Skip to content