Grad Virovitica partner u provođenju akcije “Mir i dobro”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Predstavnici Policijske postaje Vrovitica na čelu s načelnikom Zlatkom Barčanom danas u u prostorijama virovitičke gradske uprave predstavili gradonačelniku Grada Virovitice Ivici Kirinu akciju “Mir i dobro”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provodi već 19 godina. Naime Grad Virovitica te Općina Suhopolje, Općina Špišić Bukovica, Općina Lukač i Općina Gradina partneri su u navedenom projektu.
Zlatko Barčan je naglasio kako je akcija počela 15. prosinca i traje do 8. siječnja 2015. te da će policija tijekom akcije poduzimati mjere radi sprječavanja nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava te provoditi pojačane mjera sigurnosti na prostorima gdje se okuplja veći broj ljudi poput škola, vjerskih objekata, trgova i slično.
Zakonom o eksplozivnim tvarima određena su četiri razreda pirotehničkih sredstava, a koja isključivo treba kupovati u za to ovlaštenim trgovinama. Tako je osobama starijim od 14 godina dozvoljena prodaja pirotehničkih sredstava I. kategorije u prodavaonicama i kioscima, dok se osobama starijim od 18 godina mogu prodavati i sredstva II. i III. kategorije. Uporaba pirotehničkih sredstava dozvoljena je isključivo od 27. prosinca do 1. siječnja, ali se ne smiju upotrebljavati u zatvorenim prostorima. Kazne koje su propisane Zakonom o eksplozivnim tvarima su od tisuću do pet tisuća kuna za fizičke osobe, te 20 tisuća do 40 tisuća kuna za pravne osobe.
Gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo provođenjem akcije jer u zadnjih nekoliko godina na području koje pokriva Policijska postaja Virovitica nije zabilježen niti jedan slučaj ozljeđivanja od uporabe pirotehničkim sredstvima.

Skip to content