U organizaciji HGK – ŽK Virovitica na sajmu “Histria 2013” izlagalo četiri izlagača iz VPŽ

histriaU Puli, u Domu hrvatskih branitelja održana je u organizaciji HGK – Županijske komore Pula, 20. gospodarska izložba hrane, pića i ugostiteljske opreme «HISTRIA 2013», na kojoj je dvijestotinjak izlagača predstavilo asortiman svojih proizvoda, a među njima i pedesetak novih proizvoda.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, svoje proizvode izlagalo je četiri izlagača s područja Virovitičko-podravske županije: «MEDENA» Virovitica – med i pčelinji proizvodi; «OPG ŠPOLJAR DAVOR» Terezino Polje – bučino ulje; «OPG VAŠAREVIĆ» Slatina – med; «ZLATNI KLAS» Otrovanec – prezentacija turističke ponude ruralnog turizma; te Voćarstvo Boić iz Požeško-slavonske županije.

Efekte veće posjete bilježe izlagači s područja Virovitičko-podravske županije, kroz prodane količine izloženih proizvoda i ugovoreni njihov plasman za predstojeću turističku sezonu. U okviru izložbe „HISTRIA 2013“ održani su međunarodni poslovni susreti gospodarstvenika s ciljem uspostave kontakata između proizvođača hrane, pića i ugostiteljske opreme te inozemnih i domaćih partnera iz turizma.

Na međunarodnim poslovnim susretima gospodarstvenika, posredstvom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, s područja Virovitičko-podravske županije, bili su nazočni i predstavnici OPG „ŠPOLJAR DAVOR“ iz Terezinog polja, koji su izlagali bučino ulje. Slavko Švraka iz Virovitice, najveći hrvatski pčelar, koji ima preko 2.000 pčelinjih zajednica i proizvodi godišnje oko 80 tona meda, kao i ostale pčelinje proizvode (propolis, cvjetni prah, matična mliječ i drugo), dobio je priznanje za vjernost i kontinuitet nastupa, a povodom 20 godina izložbe Histria.

HTV Studio Pula, uvrstili su izlagače iz Virovitice i izložbeni prostor HGK – Županijske komore Virovitica, u svojim izvješćima o Histrii 2013, emitiranim u svojim emisijama „Dobro jutro Hrvatska“ i „Županijska panorama“. I ostali mediji posvetili su pažnju u svojim izvješćima izlagačima iz Virovitičko-podravske županije. Nastupom izlagača s područja Virovitičko-podravske županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica nastavlja tradicionalno, već 19. godinu, predstavljanje županijskog gospodarstva na izložbi «HISTRIA«. (hgk)

Previous article
Next article
Skip to content