ZANIMLJIVI ELEMENTI I RECIKLIRANI MATERIJALI – Milanovac će dobiti modernu dječju oazu

Nakon što su u blizini Centra kulture i ispred Državnog arhiva u Virovitici najmlađi dobili moderna igrališta sa zanimljivim penjalicama, toboganima i vrtuljcima te podlogom od recikliranog materijala, sličnu modernu oazu za igru dobit će i mališani Milanovca.

Grad Virovitica novo dječje igralište u tom prigradskom naselju odlučio je napraviti putem projekta koji je prijavio na 2. natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) „Virovitički prsten“.

kirin Custom

Kako kaže gradonačelnik Ivica Kirin, na igralištu će biti travnata zelena površina od 160 četvornih metara, sedam sprava i tri elementa (igrala) u kojima će moći uživati sva djeca vrtićke, predškolske i školske dobi.

Postat će to javni prostor koji će biti i adekvatno uređen i siguran za potrebe djece.

– Igralište će imati antitraumatsku gumenu podlogu koja će biti sačinjena od recikliranih materijala, a čiji će ukupni postotak biti čak 80 posto. Govori to u prilog ekološke osjetljivosti i osviještenosti grada Virovitice koji ide ukorak s europskim ekološkim standardima.

virovitica igralista 2 Custom

Postojeća je oprema na tom igralištu dotrajala i nesigurna te je uređenje igrališta zaista potrebno kako bismo djeci prigradskog naselja Milanovca, ali i svoj djeci koja ondje dolazi iz Virovitice i drugih mjesta omogućili mjesto za rekreaciju, sport i sigurno provođenje slobodnog vremena – kaže I. Kirin.

Istaknuo je kako je to samo jedno od mnogih ulaganja kojima se želi podići standard života u svakom dijelu grada i prigradskih naselja.

virovitica igralista 1 Custom

IGRALIŠTA U BROJKAMA

27 – je ukupno dječjih igrališta na području grada Virovitice (uključena su i mini igrališta)

14 se igrališta kontinuirano obnavljam budući da drvena igrala zahtijevaju češće intervencije i popravke

10 je novih igrališta izgrađeno u posljednje tri godine. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak, M. Lovrenc, M. Šolc)

 

Skip to content