Zanimljiva mobilna izložba RCK Panonika do 5. svibnja Virovitici: Poljoprivredna djelatnost kroz virtualnu stvarnost

Srednja Poljoprivredno-prehrambene škola Požega, u sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti Panonika, održava od 29. travnja do 5. svibnja na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici mobilnu izložbu. Izložba virtualne stvarnosti sastoji se od interaktivnih panela audio-vizualne sadržaje u obliku stripa i animiranih 3D objekata. Kako bi se vidio sadržaj panoa potrebno je pomoću QR koda, koji je vidljiv na panelu, preuzeti aplikaciju koja će posjetitelje voditi kroz proces koji djeca prolaze od odabira poljoprivrednih zanimanja do zaposlenja.

U petak, 5. svibnja, zainteresirani posjetitelji imat će na šetnici tijekom cijelog dana na raspolaganju četiri uređaja virtualne stvarnosti koja će im omogućiti da voze dron, kombajn, ubiru klice suncokreta, prave vino i džem od jagoda.

Dio je to projekta uspostave samog centra RCK Panonika sa svom potrebnom infrastrukturom za čiju su realizaciju Poljoprivredno – prehrambenoj školi Požega odobrena sredstva iz EU fondova.

Cilj izložbe je promocija poljoprivredne djelatnosti, kao i upisa u poljoprivredna zanimanja te motiviranje za bavljenjem poduzetništvom u poljoprivredi. Kroz izložbu se može doživjeti poljoprivreda kroz drugačiju virtualnu stvarnost.

Flyer Mobilna Izlozba Virovitica

Skip to content