Zamjenik gradonačelnik Damir Marenić otvorio 32. državni turnir mažoretkinja u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Udruge virovitičkih mažoretkinja i Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske te uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, danas, 5. svibnja, u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić održava se 32. državni turnir na kojem se natječe 17 timova iz Republike Hrvatske.

Ovaj turnir je ujedno i kvalifikacija za Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se održava u Češkoj, Prag od 5. do 8. srpnja te Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u Južnoafričkoj Republici, Cape Town od 20. do 23. rujna 2018. godine. Naše virovitičke mažoretkinje su ove godine proslavile 11 godina djelovanja i kao najljepši rođendanski poklon dobile priliku da u svom gradu brane titulu prošlogodišnjih državnih prvakinja te da i ove godine predstavljaju Hrvatsku, svoj grad i županiju na Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Na samom početku nazočne je pozdravila predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec koja je ovom prilikom dodijelila priznanja članicama virovitičkih mažoretkinja za odanost timu.

Mnogo uspjeha svim sudionicima poželjela je i predsjednica Saveza mažoretkinja i pom pom timova Hrvatske Željka Banović.

32. državni turnir otvorio je zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić istaknuvši kako je nastupe mažoretkinja, koji predstavljaju kombinaciju plesa, akrobacije i gimnastike, uvijek ugodno pogledati te da se svaki trenutak treninga zaista isplati. (virovitica.hr, foto: Martina Bašić)

Skip to content