Zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i predsjednica Savjeta mladih Edita Vidak predale čepove za oboljele od leukemije i limfoma

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prije nešto više od mjesec dana Savjet mladih Grada Virovitice priključio se hvalevrijednoj humanitarnoj akciji prikupljanja čepova i plastičnih poklopaca kako bi pomogao Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

Akcija je naišla na velik odaziv te su brojni građani gotovo svakodnevno na Gradsku blagajnu donosili ambalažne čepove, a za nju se čulo čak i u Njemačkoj gdje je jedna obitelj također skupila čepove i predala ih prilikom dolaska u Viroviticu.

Ova akcije ne samo da ima humanitarni karakter, već se uključivanjem u istu ujedno vodi i briga o zaštiti okoliša.

Simbolično, na Dan planete Zemlje, 22. travnja, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac i predsjednica Savjeta mladih Edita Vidak, u Čakovcu su predale čepove Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Za kilogram plastičnih čepova Udruga koja broji više od 500 članova te vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a i srodnih hematoloških i onkoloških bolesti, dobiva kunu i 20 lipa.

Edita Vidak ističe da će Savjet mladih i dalje biti dio ove akcije.

Kao i do sada, građani mogu ambalažne čepove donijeti u Gradsku blagajnu. Drago mi je što je ova akcija naišla na toliki odjek i što smo jedinstveni kada je u pitanju pomoć onkološkim bolesnicima te očuvanje okoliša, rekla je E. Vidak. (virovitica.hr)

Skip to content