ZAJEDNO ZA VOĆIN: U Virovitici svijetle lampioni za 47 nevinih voćinskih žrtava

U znak sjećanja na 47 ubijenih nevinih žitelja Voćina u Domovinskom ratu, danas, 12. prosinca, u Gradskom parku u Virovitici zapaljeni su lampioni u obliku „Voćin 47“.

Na ovaj način Grad Virovitica se pridružio inicijativi Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije „Zajedno za Voćin“ pošto se 12. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“ neće moći održati kao prijašnjih godina.

Uz gradonačelnika Ivicu Kirina, ovu inicijativu su svojim dolaskom i paljenjem lampiona podržali i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, članovi braniteljskih udruga s područja grada, kao i Savjet mladih Grada Virovitice.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera ove godine ne možemo sudjelovati na tradicionalnom hodočašću Gospi Voćinskog te na ovaj simboličan način odajemo počast svim hrvatskim braniteljima i nevinim civilnim žrtvama koji su svoje živote dali za neovisnu hrvatsku državu. Lampionima smo „ispisali“ Voćin 47 kako bismo sve one koji ovuda prolaze podsjetili na nevine žrtve masakra u Voćinu. Neka se nikada ne zaboravi i nikada više ponovi!, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić i M. Rođak)

Skip to content