Zajedno za promociju Virovitičkog vinogorja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer u 18 sati u prostorijama Mjesnog doma u Milanovcu održana je proširena sjednica Izvršnog odbora Udruge vinogradara i voćara ”Sveti Vinko” iz Virovitice na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.Jučer u 18 sati u prostorijama Mjesnog doma u Milanovcu održana je proširena sjednica Izvršnog odbora Udruge vinogradara i voćara ”Sveti Vinko” iz Virovitice na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Razgovaralo se o promociji Virovitičkog vinogorja koje se proteže od Cabune na istoku do Pitomače na zapadu i pokriva područje općine Suhopolje, grada Virovitice, općine Špišić Bukovice i općine Pitomače. Bilo je govora i o aktivnostima na sajmu Viroexpo, organizaciji tečaja za zanimanje vinogradar-podrumar i osnivanju Županijske zajednice poljoprivrednih udruga.

Tom prilikom gradonačelnik Kirin informirao je prisutne o odobrenim sredstvima za označavanje i promociju vinske ceste ”Virovitički vidici”, te izrazio želju da se održi sastanak u Gradskoj upravi na kojem bi sudjelovali predstavnik udruge ”Sveti Vinko”, predsjednik Turističke zajednice Grada Virovitice i pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj. Sve aktivnosti turističke promidžbe ubuduće bi se odvijale preko Turističke zajednice Grada Virovitice koja bi djelovala kao tvrtka kako bi mogla prodavati poljoprivredne proizvode od domaćih proizvođača (vinara, medara…), te je stoga nužno pokrenuti obrte zbog te suradnje. Naglasio je i da se planira preko upravnog odjela za gospodarstvo potaknuti ljude da sade nove nasade vinograda, te da Grad Virovitica zajedno sa Virovitičko-podravskom županijom (koja to već potiče) sudjeluje u poticanju novih nasada vinograda.
Predsjednik udruge Zlatko Pleša napomenuo je da Udruga ”Sveti Vinko” djeluje na cijelom području bivše općine Virovitica, te da će se njezini članovi sigurno odazvati prilikom realizacije projekta označavanja i promocije vinskih cesta ”Virovitički vidici”.

Skip to content