Zajedno smo snažniji: S.O.S. Virovitica s partnerima provodi projekt pružanja pomoći u rješavanju obiteljskih problema

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica održao je danas (utorak) sastanak s predsjednicom Udruge S.O.S. Virovitica Desom Kolesarić i njenim suradnicama u vezi provedbe projekta „Zajedno smo snažniji““. Projekt će provoditi S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Gradom Viroviticom i Hrvatskom udrugom pripovjedača „Pričalica“, a sufinancira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike.

Cilj ovog programa je povećanje izvan institucijskih socijalnih usluga usmjerenih podršci obitelji u teškoćama i kriznim situacijama.

U sklopu projekta S.O.S. Virovitica će pružati pomoć i podršku roditeljima u poteškoćama i krizi za odgoj djece putem telefona i direktnog savjetovanja. Također, usmjeravat će djecu i mlade na nove interese te raditi na njihovim socijalnim vještinama i stjecanju novih znanja kroz organizaciju dramskih radionica.

Ako se susrećete s poteškoćama u roditeljstvu ili izazovima uzrokovanim kriznim situacijama, možete se obratiti putem S.O.S. linije 033/721-500 svakim radnim danom od 8 do 20 sati. Također, nudimo i mogućnost direktnog pravnog, psihološkog i psihosocijalnog savjetovanja jednom tjedno uz prethodnu najavu na navedeni telefon, istaknuli su iz Udruge S.O.S. Virovitica.

Skip to content